AIK behöver tre färska poäng för att haka på Hammarby. ÖFK i allt annat än bra form.

Tidigare möten
ÖFK - AIK 0-3
AIK - ÖFK 2-2

AIK - ÖFK 2-0
ÖFK - AIK 0-2

Allsvenskan
2. AIK 8 5 3 0 13:4 18
11. Östersund 7 2 1 4 7:10 7

AIK hemma
4 4 0 0 8:0 12

Formen
O, V, V, V, O

Senaste match
Elfsborg - AIK 0-0

ÖFK borta
3 1 1 1 5:4 4

Formen
F, V, F, O, V

Senaste match
ÖFK - Norrköping 0-2

AIK har öppnat säsongen starkt och imponerar både med bredd och spets. Nabil Bahoui har börjat likna något igen, Henok Goitom tar ansvar, Stefanelli fick till det mot Sirius och är med och slåss på allvar om att spela. Nu är dessutom Tarik Elyounoussi frisk och kan starta i morgon. Vi får se hur Norling formerar laget men med en defensiv som bara släppt in fyra mål (varav två på fasta) så har man mycket vunnet. Tryggheten finns där och det offensiva spelet har börjat lossna också. Inte nu mot Elfsborg, men i båda mötena mot Sirius och Blåvitt gjordes ändå sju mål på tre matcher.

Anton Saletros imponerar stort bredvid Adu och Olsson och backlinjen är stabil. Nej, mot ett Östersund som ser väldigt impotent ut ska man givet vara favoriter på Friends arena i morgon. Östersund vann visserligen med 4-0 mot BP, men det dröjde rätt länge innan man började spela ut. Då är BP inget bra lag heller. Matchen därpå torsk hemma mot Norrköping med 0-2 och innan dess 0-2 hemma mot ÖSK. Nej det har gått troll i maskineriet och det är nog knappast en fördel att Kindberg tagit time out, Potter ryktas till Swansea och flera av stjärnorna av allt att döma snart lämnar för spel i utlandet.

AIK har ännu (söndag kväll) inte släppt sin trupp till matchen. Men jag är övertygad om att vilan sen Elfsborg away gjort laget gott inför den här matchen. För då var det en del tunga ben som nu lär vara pigga.

SPELTIPS
Rak hemmaseger spelas till 1.96 (asian hcp -0,5) hos FastBet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip