Jag tror att AIK samlar sig och vinner (gräs)premiären mot Östersund.

Förra säsongen
ÖFK - AIK 1-2
AIK - ÖFK 1-1

Genrep
AIK - BP 2-2
Molde - ÖFK 4-1

AIK har inte rosat marknaden direkt på försäsongen. Men det har inte heller Östersunds FK gjort. Trots värvningen av Ravel Morrison så känns det som att något saknas i ÖFK. Det har varit mycket omsättning både på spelare och ledare och att Ian Burchnall ska kunna lyckas lika bra som Graham Potter är såklart en utopi.

Hur AIK ställer upp i den här premiären återstår att se. Men det kan vara så att nye Karol Mets får chansen direkt i trebacken, som kanske inte imponerat, eller så blir det Panos som får starta i stället för Ödegaard som sett sisådär ut. ÖFK:s stjärna Hosam Aiesh har precis kommit igång efter skada och det är lite tveksamt om han startar. ÖFK har ett bra lag men den självklarheten som fanns under Potter ser man inte riktigt i spelet på försäsongen.

ÖFK: Marco Weymans, Simon Kroon och Andrew Mills saknas på grund av skador. Sixten Mohlin har en liten chans att kunna vara med i matchtruppen. Även Jamie Hopcutt är osäker till spel (Östersunds Posten)

AIK spelar på gräs och Östersund har inte fått chansen att träna på underlaget. Klar fördel för AIK.

Burchnall till ÖP:

– Vi har inte tränat på gräs mycket alls under försäsongen. Vi kanske behöver några extra minuter i början av matchen för att acklimatisera oss. Jag oroar mig inte så mycket över det, för jag kollade på underlaget som var nylagt under landskampen. Den såg riktigt bra ut. Det är stor skillnad på en dålig gräsplan och en bra gräsplan. Friends är en bra gräsplan, så jag tror inte att det kommer göra jättestor skillnad.

Jag tror att AIK knyter näven och hittar en väg framåt för att vinna i den här premiären.

SPELTIPS
Jag spelar AIK att vinna och hålla nollan till 2.37 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip