AIK tar emot Sheriff Tiraspol i EL-kvalreturen.
Mitt speltips: AIK håller nollan. Finns till bra odds hos FastBet eller SpeedyBet .

AIK har 2-1 från bortaplan att gå på. Fick en drömstart i matchen via ett självmål och ett Sigthorsson-mål innan en kvart hunnit spelats. Moldaverna reducerade via en straff i andra halvlek. Hemmalaget hade flest avslut och hörnor, men i ärlighetens namn tycker jag inte de skapade så mycket. Kändes rätt så tryggt.

Har nu ett bra resultat att spela på till skillnad från de tidigare kvalmötena mot Ararat och Maribor. I bägge mötena behövde AIK vända på ett underläge, vilket gjorde att de behövde jaga mål. Matchbilderna blev mer öppna än vad Norling är bekväm med. Nu leder laget när matchen börjar, det tror jag leder till ett AIK som uppträder mer som de brukar:
Tajt försvarsspel, shape-prio, ge inte bort någonting, Linnér som har ont och tar tid på sig, inga risker.

Norling är inne på just detta inför matchen:
– Vi är i en process där vi behöver lära oss att vara mer cyniska än vad vi har visat upp hittills. Nu är det ett nytt scenario där vi inte har ett underläge som ska vändas.

AIK:s defensiv har kanske inte varit lika stark som i fjol den här säsongen, men den är fortfarande landets kanske bästa när laget verkligen bestämmer sig för att spika igen. Framför allt när de matchar bästa möjliga lag, vilket jag utgår från att de gör här (vilade ju en del spelare mot AFC precis som de gjort även tidigare i Allsvenskan medan europadubbleringen pågått). Hållit nollan i toppmatcher mot Bajen, Djurgården, MFF i allsvenskan - tycker inte moldaverna såg ut att vara vassare än allsvenska topplag. Här vet AIK att det absolut viktigaste är att inte ge bort något mål till moldaverna, vilket i så fall hade gett dem "hugg" på avancemang.

Är också en stor skillnad att möta de här topplagen på bortaplan jämfört med hemma. Inför sina egna fans med sina egna förhållanden är de ofta betydligt vassare än borta.

Spelmässigt tror jag att moldaverna kommer ge det här ett försök inledningsvis - med tanke på bortamålsregeln måste ju trots allt göra minst två mål för att kunna gå vidare. AIK borde rimligen vara förberedda för detta och redo att göra allt för att kväva bortalaget. Kan tänka mig att entusiasmen hos gästerna avtar lite om de inte får tidig utdelning och att matchen så att säga ebbar ut i något intetsägande.

Blev inte jättesåld över Sheriffs kapacitet utifrån vad jag såg i match ett - tycker AIK ska ha bra chans att hålla nollan.

0/1/2-0 känns som tänkbara resultat i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip