Förlust mot Halmstad, förlust mot Norrköping, vinst mot Hammarby och förlust mot Värnamo. AIK:s start på den allsvenska säsongen har varit en stor besvikelse och prestationerna har genomgående varit väldigt svaga. Svårt att ta kontroll över matcherna och överlag sett väldigt baktunga och idéfattiga ut, medan tränare Brännström utlovade motsatsen. Denna match kommer nu att sätta prägeln på vart AIK vill och kommer vara denna säsong. En del nyckelspelare är tillbaka och på Nationalarenan är det ofta hög leverans. Gästande Sirius är laget som ska sätta käpparna i hjulet på AIK. Ett lag som spelmässigt fått en fin start på säsongen men där resultaten inte riktigt gått i Sirius favör. De står ännu inte noterade för någon seger och det börjar nog bli dags att ta den där trepoängaren. Som jag varit inne på tidigare så är det målskyttet som hittills har spökat, de kommer fram till många målchanser och spelar snabb fotboll men sista tredjedelen lossnar inte. Och det är väl rätt lätt att skylla på att laget saknar en striker likt Kouakou som fortfarande är skadad, men fortsätter de spela som de gjort mot IFK Norrköping och Djurgården så kommer segern snart. Nu är det dock gräsmatch återigen för Sirius där de inte har samma nytta av sitt spel och sina spelare. Sirius har ändå varit en lurig motståndare för AIK senaste säsongerna med sitt possession-spel och kylan att spela sig ur pressen.

AIK förlorade i måndags mot Värnamo där de hade otroligt svårt att ta sig an Värnamos spel med boll men även deras snabba återerövringar. Det var en match där Värnamo startade otroligt bra första 30 minuterna och det var bara en tidsfråga innan målet skulle komma. AIK hade svårt att få grepp om matchen och det hela var mest ett springande i det tomma intet. Derbyelvan som fick chansen igen lär inte få chansen mot Sirius utan här krävs det förändring för att hoppa på vinnarspåret men också för att bygga en långsiktighet i spelet. Sirius kommer också från en dålig insats till denna match, visserligen mot ett riktigt bra Häcken. Men det såg lite för överlägset ut och Sirius hade likt AIK knappt något skott på mål. Till denna match återfår Sirius viktige Daniel Stensson som ska försöka få fart på laget igen.

Status AIK:
-John Guidetti tränar för fullt och blev inbytt strax före slutvisslan senast. Bör vara redo för fler minuter här.
-Stjärnvärvningen Viktor Fischer, som hittills inte visat speciellt mycket, har inte varit helt 100% sedan hemmapremiären men lär få en start här.
-Den defensiva 6:an Aboubakar Keita var tillbaka senast på bänken.

Status Sirius:
-Christian Kouakou saknas återigen.
-Viktige Daniel Stensson är tillbaka från avstängning
-Joakim Persson och Jakob Voelkerling är nog redo för fler minuter här. Två spelare som haft lite skadeproblematik men som jag tror kan bli bra på sikt under säsongen.

Ett revanschsuget AIK med en stark trupp vinner på Nationalarenan

Det väntas mycket publik och en minnesvärd ceremoni för AIKs tidigare målvakt, Ivan Turina som gick bort för 10 år sen. Med flera nyckelspelare tillbaka i truppen och en förmodligen starkare elva så har jag svårt att se Sirius kunna stå emot AIK på gräset. Jag har stor respekt för Sirius och tycker laget är spännande. Men att vi får oddset 1.88 på hemmaseger kan jag inte blunda för. Visserligen kanske inte AIK varit så stabila i år likt tidigare säsonger där oddset varit 1.30-1.45 hemma mot Sirius men detta är en match som kommer lägligt och jag tror spelarna kraftsamlar med supportrarna och bara vinner.

Spel: AIK vinner matchen till 1.88 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip