Speltips: AIK -1,5 till 2.75 hos Betinia

______________________

Lördagslyx på Friends Arena när ett AIK med positiva vindar ska ta emot Sirius som haft en tyngre period. Hemmalaget kommer närmast ifrån en riktig islossning offensivt där man vann med hela 6-2 mot IFK Norrköping medan gästande Sirius fick se sig besegrat med 0-3 mot Häcken och fick sig en förtjänad hårtork av tränare Christer Mattiasson. Nu är det dags lämna det bakom sig och ta revansch mot AIK och ta viktiga poäng i bottenstriden.


AIK
Senaste match: AIK - IFK Norrköping 6 - 2
xG: 2.2 - 1.29
Skott/skott på mål: 13/10 - 11/6
Possession(%): 57 - 43
Hörnor: 2 - 3
En match där AIK gör sin bästa första halvlek på väldigt väldigt länge. Det var full körning och direkt när matchen började så visste man att AIK skulle vinna detta komfortabelt. IFK Norrköping fick stora problem på vänsterkanten där AIK överbelastade med Saletros, Thychosen och Modesto. Sex stycken olika typer av mål framåt vittnar om ett brett register och AIK gjorde lite vad man gjorde mot ett tafatt försvarsspel av gästerna.


Sirius
Senaste match: Häcken - Sirius 0 - 3
xG: 1.67 - 2.29
Skott/skott på mål: 18/3 - 16/8
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 4 - 4
Häcken stod också för en håll käften-halvlek där de med invididuell briljans kunde kontra sönder ett Sirius som hade svårt att hitta rätt både offensivt och defensivt. Andra halvlek höjdes laget något samtidigt som Häcken kunde spela av matchen. Det går däremot inte känna igen Sirius riktigt som sett så farliga ut tidigare och nu har väldigt svårt att såra motståndarna offensivt.

AIK:s övertag mot Sirius fortsätter

- Eskil Edh, Omar Faraj, Alex Milosevic, Martin Ellingsen saknas fortsatt. Det råder även frågetecken för John Guidetti som haft litet bakslag i sin eventuella comeback.

- Daniel Stensson klev tyvärr av knäskadad. Viktig kugge som kommer saknas för Sirius med sin personlighet på planen och sin fotbollsmässiga kompetens.

AIK har lite av sin drömmotståndare i Sirius som inte lyckats ta poäng sedan 2017 mot laget. Nu har hemmalaget även fått upp farten på årets säsong och det råder stor harmoni både i gruppen vilket syns på träningarna och i media som sprider sig ut på planen. Tidigare har jag tyckt man hittat en härlig stabilitet i defensiven men nu har det även lossnat offensivt där det skapas mycket målchanser och anfaller med mycket fart. Tycker att taktiskt har laget blivit mer svårlästa i år och överbelastar samt spelar smart. Sedan skadar det inte heller att ha bästa anfallaren i klubben på väldigt länge i form av Ioannis Pittas som imponerar mer och mer för varje match och det känns märkligt att se en sådan komplett spelare i Allsvenskan. Gästande Sirius har lite tappat sin styrka sedan tidigare när de bara körde utan någon respekt vilket inte är så konstigt med sina offensiva försäljningar och en skada på Joakim Persson. Laget kommer att komma igång så småningom men nu är det inte mycket som stämmer i straffområdena. Nu saknas även Daniel Stensson som är en viktig kugge på mittfältet och i presspelet. Tycker Sirius möter AIK även denna gång vid fel tillfälle och ser mig en ny stark, stabil hemmaseger inför dryga 26.000 åskådare.

Speltips: AIK -1,5 till 2.75 hos Betinia
This is the stats tab
This is the post tip