Speltips: Värnamo över 3.5 hörnor till 1.80 hos bet365

_________________________________________________


Hinner knappt längta efter Allsvenskan igen förrän det är ny match. Alltid härligt med veckomatch. Denna gång tar vi siktet på AIK som snabbt ska lägga derby-euforin bakom sig och bara ta tre poäng. För gästerna Värnamo kom den efterlängtade vinsten i senaste matchen mot Sirius, en lite mer oväntad sådan men så viktig efter all motgång på sistone. Välbehövlig energi för båda lagen som bara ser framemot en ny match.


AIK
Senaste match: AIK - Djurgården 2-0
xG: 0.43 - 1.52
Skott/skott på mål: 6/2 - 14/2
Possession(%): 49 - 51
Hörnor: 2 - 6
Hett Stockholmsderby där AIK tog kommandot som så många gånger förr. Det mesta var sig likt när hemmalaget kom laddat ut och vann mycket närkamper och lyckades kontrollera matchen. Hade svårt skapa farligheter i sista tredjedelen men stod å andra sidan för två riktigt fina mål. Vinner matchen rättvist trots det kanske inte ser ut så på statistiken.


Värnamo
Senaste match: Sirius - Värnamo 0 - 1
xG: 1.41 - 0.71
Skott/skott på mål: 18/1 - 9/2
Possession(%): 60 - 40
Hörnor: 3 - 2
Zeljkovic sätter tonen med ett snyggt frisparksmål och efter det kunde Värnamo försöka spela på resultatet. Sirius fick många halvchanser men tycker överlag det inte kändes alltför farligt även om de gjorde en helt okej forcering. Värnamo hittar däremot bra ytor i kontringar och står för en stabil insats där det bara handlade om att ta poäng.

Nu ska det jobbas hörnor igen för Värnamo

Skadeläge: AIK fick Abdihakin Ali långtidsskadad i derbyt efter bara några sekunder medan Värnamo har Simon Thern osäker som stod över senast samt nyförvärvet Alsalkhadi som utgick skadad.

Kanske lite tidigt att snacka om slitna spelare och rotationer när Allsvenskan precis börjat, men det ska bli spännande att se hur tränarna lägger upp denna vecka. AIK spelade nyligen ett derby som tar mycket kraft både fysiskt och mentalt, medan man nu har Värnamo mitt i veckan följt av det omöjliga Malmö FF på bortaplan där AIK alltid förlorar. Kanske finns det ett par taktiska rotationer att göra för att få ny energi i denna match. För Värnamos del handlar det om att återigen stänga igen och spela på omställningar, känns ändå lägligt att möta AIK i detta nu efter en sådan urladdning. Det handlar om att ta ner tempot vilket jag även tror AIK kommer att göra. Förväntar mig inte en lika hög och aktiv press i stora delar av matchen utan mer samlat försvar. Tycker underspelet lockar här men där jag tycker hörnspelet är snäppet bättre på Värnamo som var favoritlaget under föregående år när det gäller hörnspel. I år har det inte varit lika aktivt förutom i Svenska Cupen där det ändå skapades en del, i Allsvenskan däremot har de tuffa motstånden stängt ner Värnamo rätt så rejält. I AIK:s fall skapar motståndet nästan alltid mycket hörnor då de börjat flytta in alltmer centrerat i försvarsspelet. Motståndet har i Allsvenskan skapat 6,7,7,7 hörnor i inledningen vilket kanske inte varit de tuffaste motstånden. Tror det finns goda chanser att Värnamo lyckas gneta ihop 4 hörnor på 90 minuter här i en match som inte kommer innehålla ett speciellt högt tempo.

Speltips: Värnamo över 3.5 hörnor till 1.80 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip