Ajax:

Ajax säsong har fullkomligt transformerats sedan John van ’t Ships intåg på tränarpositionen och Ajax har klättrat från nedflyttningsstrid till en femteplats i Eredivisie. På nio matcher under Van ’t Ship har Ajax resultatraden 6-1-2, där båda förlusterna dessvärre kommit i just Europa League där Amsterdamlaget förlorat mot Brighton och Marseille. Mötet borta mot Marseille bjöd på rejäl dramatik där OM avgjorde först i den 93:e matchminuten, via Pierre-Emerick Aubameyang som fullbordade sitt hattrick från straffpunkten.

Sedan dess har Ajax vunnit tre raka matcher i ligaspelet. Med två inspelade poäng i Europa League är Ajax redan borta från avancemang, men vid seger på torsdagsaftonen klättrar man förbi AEK Aten och övertar tredjeplatsen som genererar fortsatt Europaspel via Conference League.

Steven Berghuis är avstängd efter utvisningen mot OM senast. På skadelistan finns Branco van den Boomen, Remko Pasveer och Mika Godts.

AEK Aten:

Första mötet i Aten slutade 1-1 och med två poäng till godo ner till gruppjumbon Ajax så räcker ett oavgjort resultat för att AEK Aten ska få spela vidare i Conference League. AEK Aten, som är tvåa bakom Panathinaikos i Grekiska Superligan, har varit spellediga sedan 4 december när Aris besegrades med 1-0 efter mål av Domagoj Vida.

Mijat Gacinovic är avstängd efter att ha fått syna det röda kortet i förlusten mot Brighton i förra rundan. Därutöver saknar AEK Aten även Paolo Fernandes och Cican Stankovic, som är skadade.

Fortsätter Ajax lyft?

Ajax har lyft rejält senaste månaden med John van ’t Ship på tränarbänken och är inte riktigt samma lag som kryssade i Aten i början av oktober. Formen är betydligt bättre och Ajax vill säkerligen försöka reparera säsongen så gott det bara går och säkra fortsatt spel i Europa. På hemmaplan bör man ha bra chans mot AEK. Även om Ajax ryckt upp sig över lag så är det fortfarande inte en defensiv jag ger särskilt mycket för. Alla gånger jag sett Ajax den här säsongen har försvaret varit chockerande poröst, nästan oavsett motstånd, och även på sistone har man haft svårt att freda sitt mål. De senaste fyra matcherna har man släppt in åtta mål mot Marseille, NEC, Waalwijk och Sparta Rotterdam. Raka ettan finns till dubbla pengarna hos Pinnacle . Ajax & BTTS finns till 3,55.
This is the stats tab
This is the post tip