På Amsterdam Arena tar Eredivisie trean Ajax emot fyran AZ Alkmaar, i en kamp som gäller Champions League biljetter. Det skiljer bara två poäng mellan lagen - till hemmalagets fördel - som med fyra omgångar kvar har tre poäng upp till PSV. Eftersom både Ajaz och AZ har enorm tyngd fram i banan väntas detta bli ett underhållande och målrikt möte.

En reaktion är också att kräva från Ajax, som förlorade mot just PSV sist med siffrorna 0 - 3. Att Ajax inte lyckades hitta nätmaskorna är ett under. Sånt som händer, men bara ibland. Revanschsugna spelare kommer att vilja studsa tillbaka direkt. Spelare som Brian Brobbey och Steven Bergwijn, som har nätat 11 gånger vardera i ligaspelet. Samt Dusan Tadic och Steven Berghuis, på 9 fullträffar.

Även gästerna, som tyvärr har ett stort frågetecken på Jesper Karlsson, har offensiva vapen. Som greken Vangelis Pavlidis, med 12 ligamål och dansken Jens Odgaard på 9 ligamål. De två senaste matcherna har vunnits med 3 - 0, över Sittard och Waalwijk. Så målskyttet är minst sagt rätt inställt. Att hålla tätt borta mot Ajax blir däremot något av en enorm utmaning.

Mål från båda sidor?

Båda lagen är mer än kapabla till att näta mot allt och alla, med tanke på dagsformen och kvalitén i den sista tredjedelen. Så spelet blir att båda lagen gör mål i matchen.

Speltips Ajax - AZ Alkmaar:
Båda lag gör mål. Odds 1.71 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip