På Johan Cruijff Arena spelas returen i åttondelsfinalen, i Champions League, mellan Ajax och Benfica. Det första mötet på Estadio da Luz i Lissabon slutade oavgjort. Ajax var det klar bättre laget, som hade mest boll och skapade flest lägen. Ajax har en fin form med två raka 3 - 2 seger i Eredivisie, som de leder. Benfica har en bit upp till toppen i Liga Portugal, med en dålig insats bakom sig. Oavsett är Ajax ett helt nummer större, främst i offensiven, så detta möte ska de bara vinna - med stora siffror.

Sabastien Haller gjorde sitt 11 mål i Champions League när Ajax tappade ledningen två gånger om mot Benfica i det första mötet. Han gjorde även ett självmål i matchen. I den holländska ligan var han i farten senast och nätade igen, i 3 - 2 segern över Cambuur på bortaplan. Målet var hans 19:e i ligan. I den matchen gjorde Dusan Tadic sitt 9:e ligamål. Vidare finns Antony, med 7 fullträffar i ligan, i toppslag. Anfallsvapen finns det i massor för tränaren Erik ten Hag. Samt att Ryan Gravenberch på mittfältet, med två assist och ett mål senast, också är i högform. Alla förutsättningar finns där för Ajax att gå segrandes ur duellen.

Benfica kom undan med blotta förskräckelsen i det första mötet. De hade alla marginaler på sin sida. Desto tuffare blir det på bortaplan. I ligan har det inte heller gått perfekt, då det är 12 poäng upp till tabellettan FC Porto. Formen är inte heller på topp. I den senaste matchen blev det oavgjort hemma mot bottenlaget Vizela, efter att Adel Taarabt blev utvisad efter 7 minuter. Så Benfica fick slita hårt för poängen. Framåt finns ändå Darwin Nunez, med 20 ligamål, för tränaren Nelson Verissimo.

Dock har Ajax betydligt giftigare och fler pjäser i offensiven, som inte ska ha några bekymmer med att hitta nätmaskorna. Benfica väger för lätt. Därmed blir det ett spel på att Ajax vinner matchen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Ajax - Benfica:
1 asian -1,5 (samma som Ajax -1,5 mål) - odds 2.06 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Ajax:
Andre Onana, Daley Blind, Lisandro Martinez, Jurrien Timber, Noussair Mazraoui, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Dusan Tadic, Steven Berghuis, Antony & Sebastien Haller.

Preliminär startelva - Benfica:
Odisseas Vlachodimos, Valentino Lazaro, Nicolas Otamendi, Jan Vertonghen, Alex Grimaldo, Rafa Silva, Julian Weigl, Adel Taarabt, Everton, Darwin Nunez & Goncalo Ramos.
---

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!





This is the stats tab
This is the post tip