Speltips: BLGM & Ö2,5 mål i matchen till 1.83 hos bet365 .

Dags för slutspel i Conference League när Bodö/Glimt reser till Amsterdam för att besöka Ajax under torsdagen.
Bodö kommer till den här matchen med ett ganska rejält nackdel: Man har inte spelat en tävlingsmatch sedan i början av december. Norska fotbollen har likt Sverige uppehåll i seriesystemen, vilket gör att man endast träningsspelat för att göra sig redo för det här dubbelmötet.
Trots det är Bodö ett väldigt bra fotbollslag. Man vann den norska ligan komfortabelt förra säsongen och tog sig vidare till slutspel i Conference League genom en andraplats i gruppen bakom Club Brugge.

Ajax har, efter den svaga starten man hade på säsongen, lyckats vända på skutan en aning och ligger nu femma i Eredivisie. Man kommer dock från en förlust senast mot Heerenveen vilket var ett litet bakslag i planerna.
Innan matchen mot Heerenveen fick man dock med sig ett starkt kryss mot suveräna PSV som toppar ligan överlägset.

Målglatt i Amsterdam

Jag tycker dock Ajax fortsatt är svåra att placera. Man har höjt lägstanivån rätt rejält, men chansen till plumpar i protokollet finns definitivt fortfarande.
Något som dock ofta går att räkna med när Ajax spelar fotboll är mål, och ofta många. Nio av lagets tio senaste matcher har slutat över 2,5 mål i matchen, och i lika många har även båda lagen gjort mål.

Även Bodö är generellt ett målglatt gäng. Visst är det svårt att förlita sig på träningsmatcher, men även under tidigare tävlingssäsong innehöll matcherna en hel del mål både framåt och bakåt. Man gjorde hela 78 mål förra säsongen på 30 omgångar i Eliteserien, överlägset mest, vilket ger mig goda förhoppningar att man ska kunna såra ett ofta svajigt Ajax-försvar.
Att man inte är helt i matchform kan mycket väl innebära en hel del otajmade ingripanden och aktioner, vilket kan göra den här matchen till en rätt sevärd och svängig historia.

I en match mellan två generellt målglada lag väljer jag just det spåret. Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen till 1.83 hos bet365 känns som ett rimligt spel och är vägen jag tar!
This is the stats tab
This is the post tip