Ajax gästas av spansk motstånd ikväll i form av Celta Vigo på Amsterdam Arena. Det senaste mötet i Spanien slutade 2-2 och jag tror även på mål åt båda hållen ikväll. Jag spelar (Båda lagen gör mål) till 1,86 hos Bethard . Finns till 1,85 hos Unibet .

Tabell:
1 Ajax 3 2 1 0 5:3 +2 7p
2 Celta Vigo 3 1 2 0 5:3 +2 5p
3 Standard Liege 3 0 2 1 3:4 -1 2p
4 Panathinaikos 3 0 1 2 3:6 -3 1p

Ajax har gått starkt i Europa League men likaså i den Holländska ligan. Tvåa i ligan med tre pinnar bakom Feyenoord som toppar tabellen. Formen är även god i huvudstadsklubben med två raka segrar och förlustfria sedan augusti månad. Som ni säkert många känner till så spelas det en offensiv fotboll i Holland där det finns många unga spelare med stor talang. Offensiven är oftast prioritet ett och Ajax är inget undantag. Ajax målsnitt i Eredivisie ligger på exakt tre mål per match vilket måste anses som relativt högt.

De spanska gästerna Celta Vigo är svårbedömda för tillfället. Laget blandar och ger. Senast tappade man en 3-0 ledning borta mot Las Palmas till 3-3. Spanjorerna har exempelvis besegrat och nollat Barcelona den här säsongen samtidigt som man även förlorat med tennissiffror mot Villarreal ganska nyligen. Ojämna, minst sagt.
Något som är mer säkert är att det ofta bjuds på mål när Celta spelar. Snittar över 3,5 mål i La Liga, mycket pga av den fina offensiven med Iago Aspas i målform kombinerat med en mindre stabil defensiv.

PROBABILI FORMAZIONI

Ajax (4-3-3): Oriana, Tete, Sanchez, Veltman, Dijks, Klaassen, Schone, Bazoer, Younes, Dolberg, Traore. All.: Bosz.

Celta Vigo: (4-3-3): Alvarez, Mallo, Gomez Sola, Cabral, Roncaglia, Radoja, Hernandez, Wass, Orellana, Sisto, Aspas. All.: Berizzo.

Vad jag har kunnat läst mig till så verkar inte något av lagen rotera nämnvärt. De offensiva styrkorna verkar starta i båda lagen. Återkommer närmare avspark ang det.

Det här är en gruppfinal där jag tror båda lagen är rätt tillfreds med ett oavgjort resultat vilket gör att BLGM känns bättre än ett överspel. Står det 1-1 en bit in i andra halvlek så tror jag inte att något lag kommer att "chansa" allt för mycket framåt.

Tippar 2-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip