En enkel uppgift väntar för Ajax i nederländska Eredivisie när FC Volendam kommer på besök, på Amsterdam Arena. Ajax har haft en formsvacka och kryssat under de fem senaste omgångar. Den sviten kommer att brytas och kan mycket väl göra det mot nedflyttningshotade FC Volendam - som ligger nästsist i tabellen. En ketchup-effekt väntas, då Ajax är flera nummer större än motståndet.

Efter förlusten mot PSV Eindhoven har det blivit fem raka kryss för Ajax - mot Vitesse, Emmen, NEC, FC Twente och Feyenoord. Tränaren Alfred Schreuder är hårt pressad. Laget har halkat ner till en femte plats i tabellen. Dock är inget kört ännu. Tabellettan Feyenoord har 5 poäng mer. En ledning som inte direkt är omöjlig att komma ikapp - då halva säsongen återstår. Då gäller det att börja plocka segrar. Mot FC Volendam har Ajax haft det lätt och vunnit samtliga åtta senaste möten. Sist blev det 4 - 2 på bortagräs. En större segrar kan det bli på hemmamark.

Innan VM i Qatar var formen bedrövlig hos FC Volendam spelarna. Därefter har det blivit två segrar och två förluster, i alla tävlingssammanhang. Segrarna har dock kommit mot tabelljumbon Cambuur och formsvaga Waalwijk. Sist blev det ett nederlag med 0 - 2 borta mot Excelsior - som ligger på den nedre halvan av tabellen. Tränaren Wim Jonk har en tuff uppgift att hålla kvar laget, även om det bara är 3 poäng upp till Vitesse och FC Emmen, som är på säker mark. Det stora problemet är försvaret, med 42 insläppta mål efter 17 omgångar. Överlägset sämst i klassen.

En reaktion kan mycket väl komma från Ajax, som får tillbaka ytterbacken Devyne Rensch från avstängning. Med lagkaptenen Dusan Tadic i högform, som har nätat 13 gånger i ligaspelet, bör det lossna ordentligt. Handikapp linan är satt till -2,5 mål på Ajax. Något de bör klara av att täcka mot ett betydligt svagare motstånd i form av FC Volendam. Definitivt värt ett spel, då oddset är nästan dubbla degen dessutom.

Därmed spänns bågen hårt och ett spel läggs på att Ajax vinner matchen med fler än två mål i skillnad, som 3 - 0, 4 - 1, etc.

Speltips Ajax - FC Volendam:
1 asian -2,5 (samma som Ajax -2,5 mål) - odds 1.96 hos Unibet .

---
Preliminär startelva - Ajax:
Geronimo Rulli, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Edson Alvarez, Calvin Bassey, Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Chico Conceicao, Mohammed Kudus & Dusan Tadic.

Preliminär startelva - FC Volendam:
Filip Stankovic, Xavier Mbuyamba, Benaissa Benamar, Damon Mirani, Brian Plat, Florent Sanchez, Carel Eiting, Derry John Murkin, Bilal Ould-Chikh, Gaetano Oristanio & Robert Mühren.
---

This is the stats tab
This is the post tip