Ajax:

Oj, vilket intressant möte vi hittar i Nederländerna under tidiga söndagseftermiddagen – rivalmötet De Klassiker, som dessutom är en direkt seriefinal. Ajax har fått ett rejält uppsving sedan man beslutade sig för att avskeda Alfred Schreuder – som inte alls lyckades med att bygga om Ajax och upprepa framgångarna man skördat under Erik ten Hag – och ersätta honom med Jong Ajax-tränaren och forne landslagsmannen John Heitinga.

Bortsett från en liten missräkning i Europa League – där Ajax åkte ur mot Union Berlin – har Amsterdamgänget gått som tåget sedan Heitinga tog över. Ajax har inte förlorat på 13 matcher i Eredivisie och har radat upp sju raka segrar. Sviten har gjort att Ajax gått från uträknat från titelstriden till att i högsta grad vara med och göra upp hela vägen till slutet.

Ajax är nu tvåa i tabellen – tre poäng bakom söndagens motståndare Feyenoord, som också är i strålande form. Heitinga har inga skador som stör – endast Ahmedcan Kaplan återfinns på frånvarolistan – och lär inte göra storskaliga förändringar från 4-2-segern mot Heerenveen senast.

Feyenoord:

Ajax form är fin – men faktum är att Feyenoord går minst lika starkt. Arne Slots gäng har inte förlorat på 18 matcher i Eredivisie och kommer från en smått sensationell Europa League-prestation i torsdags, när Feyenoord fullständigt körde över Sjachtar Donetsk och vann med hela 7-1 på hemmaplan, bland annat efter dubbelsalvor från Orkun Kökcü och Oussama Idrissi.

Med tanke på att Feyenoord har tre poängs försprång, och att Ajax på pappret har ett tuffare schema i avslutningen, skulle det räcka långt att undvika förlust i Amsterdam. 7-1-segern i torsdags och den 18 matcher långa förlustfria sviten ingjuter dock självförtroende om att kunna få med sig något från Johan Cruijff Arena.

Quinten Timber är skadad – så det blir inget Timberderby mot brorsan Jurrïen, som lirar i Ajax. Även Justin Bijlow är skadad, samtidigt som det finns ett litet frågetecken för Patrik Wålemark.

Ajax trivs hemma mot Feyenoord

Svårbedömt toppmöte i Nederländerna. Feyenoord har haft den bättre säsongen och är det mer välbalanserade laget, med ett stadigt mittfält och tryggare defensiv än söndagens motståndare som dock besitter lite mer offensiv kvalitet. Ajax har börjat se mer ut som sig själva under Heitinga jämfört med under Schreuder. Ajax har dessutom vunnit de sju senaste hemmamatcherna mot Feyenoord, samt fått en hel veckas vila – till skillnad från Feyenoord - vilket gör att hemmasegern till 1,77 hos Pinnacle inte
behöver vara helt fel, trots att det är Feyenoord som toppar Eredivisietabellen.

Ajax är målglada – 70–25 i målskillnad på 25 matcher – men går att såra defensivt och Feyenoord visade inte minst i torsdags att man vet var målet är beläget. Över 2.5 mål finns till 1,60. Båda lagen gör mål & över 2.5 mål finns till 1,95.
This is the stats tab
This is the post tip