Sextondelsfinal, del 2 av 2, i Europa League. Returmöte på Amsterdam Arena där holländska Ajax tar emot spanska Getafe. Det första mötet vanns av Getafe i Madrid med 2 - 0 så Ajax behöver vinna med minst 2 - 0 för att ta matchen till förlängning. Vid ett bortamål behöver Ajax göra fyra mål. Ajax är det bättre laget, som kom trea i sin Champions League grupp. Gästerna Getafe stod för en riktigt dålig insats senast så Ajax har en bra chans att avancera vidare - eller åtminstone att vinna denna match.

Ajax leder den holländska ligan med tre poäng före tvåan AZ Alkmaar. På hemmaplan har de varit magiska, med elva segrar och en förlust. Målskillnaden är 40:6, så det visar oss vilken styrka det fortfarande finns i truppen, både offensivt och defensivt, samt hur pass starka Ajax är på hemmaplan. Ajax har fyra raka segrar på hemmaplan mot Eredivisie lag, som är en bra liga med många grymma lag. Ajax utmanade Getafe länge i den första matchen men fick se sig besegrade med ett sent insläppt mål.

Att möta Getafe borta är något av en mardröm för de flesta lagen i världen. Dock visade de stora svaghetstecken i sin senaste match, hemma mot Sevilla, där det blev 0 - 3 till slut. Getafe fick till bara två skott på mål och drog på sig i vanlig ordning en massa gula kort, denna gång hela sju (!) stycken. Med det spelet och den formen som Getafe visade upp är de i stor fara att åka ur Europa League, i mitt tycke. Det går inte bara att spela hårt och fult och satsa på försvar på Amsterdam Arena.

Ajax är starka på hemmaplan, där de öser in mål och släpper in få mål både i Europa och Holland. Vidare har Ajax mycket rutin från spel ute i Europa så jag blir inte överraskad om de lyckas vända på steken helt och ta denna match till förlängning och slår ut Getafe ur turneringen. Ajax har inget val än att gå för en seger medan Getafe har råd att förlora matchen och gå vidare på resultat. Därmed finner jag ett värde i att Ajax klarar av att vinna matchen till 1.88 i odds och lägger ett spel på en Ajax seger.

Själva oddset finnes hos 888sport , Unibet , Casumo eller LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Ajax:
Andre Onana, Sergino Dest, Perr Schuurs, Lisandro Martinez, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Donny van de Beek, Carel Eiting, Danilo, Dusan Tadic & Ryan Babel.

Bekräftad startelva - Getafe:
David Soria, Damian Suarez, Djene Dakonam, Xabier Etxeita, Mathias Olivera, Allan Nyom, Nemanja Maksimovic, Mauro Arambarri, Marc Cucurella, Jaime Mata & Deyverson.
---

This is the stats tab
This is the post tip