Tar Real Madrid rak seger borta mot Ajax.
1.97 hos bet365 .

När lottningen kom tänkte jag, precis som många andra förmodligen, att Ajax nog hade en hygglig chans i det här mötet. Ajax hade imponerat i gruppspelet medan Real Madrid visade svag form. Men senaste månaden har situationen ändrats:

Senaste månaden har Ajax bara vunnit en av fyra i ligan och framför allt har de släppt in mängder av mål. Om det är transferryktena som omgärdar flera av lagets yngre spelare (de Jong blev klar för Barcelona i januarifönstret bland annat) som påverkar eller om det bara är försämrad form rent allmänt är svårt att säga. Just de Jong är förresten ett frågetecken här (utgick i helgens ligamatch med något muskelstrul). Lär väl ändå komma till spel tillslut.

Tänkbart lag:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Van de Beek, Schöne; Ziyech, Dolberg, Tadić

Sen går det ju att argumentera för att Ajax gruppspel inte var SÅ imponerande som många ville få det till. De tog visserligen två poäng mot Bayern München, men tyskarna stod knappast att känna igen under hösten. AEK Athen var ett av turneringens sämsta lag och mot Benfica tog Ajax en rätt knapp hemmaseger. Jag är fortfarande inte övertygad om holländska topplagens storhet i allmänhet och Ajax klass i synnerhet.

För Real Madrid är det som att det är nu säsongen börjar. Ligger en bit efter Barca i ligan och lär fokusera rejält på CL. Senaste tiden har de kört över Sevilla, kryssat mot Barca i cupen och besegrat Atlético Madrid på bortaplan med 3-1. Samtidigt har de klarat sig undan minor mot de sämre lagen och skadeläget ser bättre ut. Framför allt mittfältsstöttespelarna Kroos, Modric och Casemiro har börjat komma igång tycker jag. Har vissa frågetecken kring Varane, i övrigt ser skadeläget bra ut. Nacho Fernandez lär ersätta om fransmannen ej kommer till spel

Tänkbart lag:
Courtois; Carvajal, Ramos, Varane, Reguilón; Modrić, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Vinícius

Det ska ju skilja en klass här - så är det bara. Tror att bortaplan kan passa Real Madrid rätt bra, då Ajax nog verkligen lär gå för det och "bjuda upp". Ser framför mig en böljande tillställning där jag tror grundkapaciteten hos Reals stjärnor blir avgörande till slut.

This is the stats tab
This is the post tip