Ajax att leda i halvtid och vinna i fulltid spelas mot Standard Liege.

Ska skilja en klass här tycker jag. Ajax har under sommaren fått in bland annat Dusan Tadic och Daley Blind. Har fortfarande anfallsräven Huntelaar, VM-bekantingen Hakim Ziyech och stortalangen Matthijs de Ligt i laget. Ett mycket bra lag för den här nivån i turneringen.

Var också det klart bättre laget förra veckan. På bortaplan gick holländarna upp till 2-0 i halvtid och allt såg ljust ut. Men Standard Liege forcerade in reducering + mycket sen kvittering i andra halvlek, vilket gör att det här lever. På hemmaplan ska Ajax ha toppchans mot belgarna, som inte rosat marknaden i ligaspelet såhär långt. Standard Liege har inför säsongen tappat brassen Edmilson - lagets bäste målskytt förra säsongen. Det verkar kännas - för laget har gått mållösa i två raka ligamatcher.

Ajax vilade ett par spelare i helgens ligamatch (1-1 mot Heracles). Var det bättre laget även då utan att få utdelning. Kommer retroaktivt nu?

När matchen börjar är det Ajax som är vidare tack vare bortamålsregeln. Det borde ge en match där Liege måste bjuda upp till dans. I en öppen matchbild ska Ajax vara ett strå vassare, ha mer spets och fler matchvinnare. Tror Ajax i kraft av skicklighet tar ett grepp om det här och vinner rätt så bekvämt.

This is the stats tab
This is the post tip