Inför den sista omgången av gruppspelet i Champions League är det riktigt spännande i grupp H, där Ajax, Valencia och Chelsea krigar om de två slutspelsplatserna. Ajax har en klar fördel med sina 10 poäng, vilket är 2 poäng fler än Valencia på andra plats och Chelsea på tredje plats. Chelsea spelar sin sista match mot jumbon Lille medan Ajax tar emot Valencia i Amsterdam. Ajax är favoriter till seger och det väntas bli en massa mål. Dock tvivlar jag på att vi får se något tidigt mål i matchen.

För Ajax del räcker det med oavgjort för att de ska ta sig till slutspelet. Om Chelsea skulle misslyckas med att slå Lille hemma så kan även en förlust för Ajax räcka. Detta är dock inget de själva kommer att tänka på när de stiger på planen. Det har återigen gått bra för Ajax i turneringen, som har tre vinster, ett kryss och en förlust hittills. Formen i Champions League är bra, med en vinst senast mot Lille med 2 - 0. I ligan blev det faktiskt en 0 - 2 förlust hemma mot Willem II, vilket är ett märkligt resultat.

Ajax ska ändå lyckas göra mål hemma på allt och alla. Att de kommer mållösa från detta ligamöte är lite oroväckande ändå.

För Valencias del räcker en seger mot Ajax för att gå vidare. Lättare sagt än gjort. Det räcker även med ett kryss, förutsatt att Chelsea själva spelar oavgjort eller förlorar mot Lille. Valencia gjorde en stark upphämtning i Champions League senast när de log under med fixade ett 2 - 2 resultat mot Chelsea. I ligan blev det stora siffror mot Levante, men det var en derbymatch med känslor som slutade 4 - 2 till Valencia, efter att Valencia log under med 0 - 2. Det var en stark upphämtning från Valencias sida.

Ajax kommer till denna match utan skadade David Neres och Zakaria Labyad. Quincy Promes är tveksam till start.

Det positiva för Ajax är att försvaret för sig en rejäl förstärkning i och med att Daley Blind och Joel Veltman kommer tillbaka från sina avstängningar, på grund av röda korten mot Chelsea i London. Valencias skadelista består av Cristiano Piccini, Goncalo Guedes, Denis Cheryshev och Geoffrey Kondogbia. Ezequiel Garay är avstängd på grund av tre gula kort. Tveksam till start är målvakten Jasper Cillessen, som utgick i derbymatchen senast men är inräknad i truppen, enligt de senaste rapporterna.

Inget av lagen kommer att gå till full attack direkt från start. Andra halvleken kan givetvis öppnas upp, beroende på vad som sker i matchen och i Chelseas match. Att något av lagen ska rivstarta och anfalla med hela laget är inte trovärdigt. I stället kommer vi få se en försiktig öppning, där båda lagen fokuserar på att stå rätt i sina positioner och inte bjuder motståndarna på något. Så ett tidigt mål i matchen har jag svårt att se. Därmed spelar jag på att det inte blir något mål före minut 24:00, till 1.83 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Preliminär startelva Ajax:
Andre Onana, Joel Veltman, Perr Schuurs, Daley Blind, Nicolas Tagliafico, Donny Van de Beek, Noussair Mazraoui, Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Noa Lang & Klaas Jan Huntelaar.

Preliminär startelva Valencia:
Jaume Domenech, Jaume Costa, Mouctar Diakhaby, Gabriel Paulista, Jose Luis Gaya, Carlos Soler, Francis Coquelin, Dani Parejo, Ferran Torres, Kevin Gameiro & Rodrigo Moreno.
---

This is the stats tab
This is the post tip