Julafton i Europa medan det är full blås i den turkiska ligan!

Förra säsongen
Akhisarspor - Konya 3-0
Konya - Akhisarspor 2-0

SUPER LIG
8. Konyaspor 16 6 6 4 23:20 24
16. Akhisarspor 16 4 4 8 19:26 16

Akhisarspor hemma
8 3 3 2 13:10 12

Formen
V, F, O, V, V

Senaste match
Akhisarspor - Fatih Karagumruk 2-0 (cupen)
Kayserispor - Akhisarspor 1-0

Konya borta
8 2 4 2 10:11 10

Formen
V, F, V, O, V

Senaste match
Konyaspor - Kasimpasa 3-2

Akhisarspor slåss i botten och tar emot Konyaspor den här dopparedan. Ett Akhisarspor som haft mycket matcher på sistone, både cupspel inrikes och utrikes. Det har slitit hårt på truppen. Vann sist i inhemska cupen mot ett lower league-lag, men innan dess torsk borta mot Kayserispor (bottenkollega i en jämn tabell) och 0-0 mot Standard Liege i EL. I ligan har man 1-1-2 på sina fyra sista matcher, torsk även hemma mot Bursaspor (2-4). Akhisarspor är inget dåligt lag, men slitet och skadedrabbat. Till kvällens julmatch är bägge mittbackarna out och det innebär en oönskad lösning i mittlåset.

Konyaspor har vunnit tre av sina fem senaste matcher och kryssat mot Gala away dessutom. Alla tre segrar hemma men men, jag tror man har chans här. Formen är god, Konya har inte haft lika tufft spelschema och skadeläget är bättre även om man också saknar någon gubbe. Jevtovic är tillbaka och väntas starta, positivt för Konyas försvar! I ligan skiljer det åtta poäng till gästernas fördel och pressen ligger på Akhisarspor som just nu åker ur ligan om serien skulle avgöras. Försvarsbekymmer, sämre självförtroende och ett Konya som kan komma hit och spela smart. Pressen på hemmalaget.

Preliminära elvor (Whoscored)

Akhisarspor (4-2-3-1) Ozturk - Vrsajevic, Osmanpasa, Lopes, Vural - Sissoko, Serginho - Ayik, Josue, Barbosa - Bokila

Saknar: Al Adiguzel, Nounkeu, Yumlu, Seleznyov

Konya (4-2-3-1) Kirintili - Skubic, Demirok, Filipovic, Ospansenko - Jonsson, Jevtovic - Sahiner, Milosevic, Traore - Jahovic

Saknar: Ay, Öztorun, Diagne (avstängd)

SPELTIPS
Jag lägger ett mindre spel på Konyaspor asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till fina 2.05 hos FastBet , Bethard eller bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip