På Estadio de Mendizorroza är Alaves fortfarande obesegrade när de tar emot Athletic Bilbao i måndagens endast match från spanska La Liga. Marknaden har Bilbao som en pytteliten favorit och i övrigt är det helt öppet. Dessutom anser marknaden att detta blir en målsnål match och det är jag också övertygad om att det blir. I utgångspunkt är det heller inte några målrika lag som möts. Detta blir ett tilltäppt möte från båda sidorna så jag har svårt att se att båda lagen ska göra varsitt mål i matchen.

Alaves har fallit från fjärde till sjunde platsen i tabellen. Anledningen är dels den dåliga bortaformen men också att Alaves har haft problem med målskyttet. De har skämt bort oss tidigare med en hel del mål framåt och även sena mål på tilläggstid, tre gånger om, faktiskt, denna säsong. I den senaste matchen borde mot Atletico Madrid skapade Alaves knappt några farligheter alls. Matchen slutade 3 - 0 till Atletico Madrid. Dessförinnan blev det 1 - 1 hemma mot Sevilla och innan dess 0 - 1 borta mot Leganes. Försvarsspelet är ändå helt okej men anfallsspelet har fått sig grus i maskineriet.

När Alaves de två senaste säsongerna har spelat mot Bilbao så har matcherna slutat med följande resultat:

La Liga: 12/5, 2018
Alaves 3 - 1 Bilbao

La Liga: 7/1, 2018
Bilbao 2 - 0 Alaves

La Liga: 7/5, 2017
Alaves 1 - 0 Bilbao

La Liga: 8/1, 2017
Bilbao 0 - 0 Alaves

Något 3 - 1 resultat har jag väldigt svårt att tro på i denna match, med tanke på Alaves uddlöshet i anfallsspelet, samt att Athletic Bilbao, med Gaizka Garitano som nya tränaren, har verkligen direkt lyckats hitta tillbaka det starka försvarsspelet. För Athletic Bilbao har nästan alltid varit starka defensivt. De ska inte släppa in många mål bakåt och försvarar sig oftast med hela laget, för att sedan satsa på omställningar och kontringar med snabba och vassa spelare framåt.

I Gaizka Garitano debutmatch krävdes det övertid och en straff för att vinna med 1 - 0 hemma mot Girona. Det var vad som ändå krävdes på hemmaplan för Athletic Bilbao att göra mål. De är inte heller i något vidare form offensivt. Tränarbytet har bara innebärt att laget hittills har fokuserat ännu mer på defensiven - men några nya tendenser och idéer kring anfallsspelet har de inte bjudit på ännu. Förmodligen kommer det inte heller i detta tuffa bortamötet, som för Athletic Bilbaos del handlar om att plocka poäng, då laget har trasslat in sig i bottenstriden. Athletic Bilbao är trea från slutet inför denna match.

Då inget av laget direkt spottar in mål, samtidigt som vi har ett tränarbyte för gästerna, som har förstärkt sin defensiv, finner jag ett stort värde i oddset 1,86 på att båda lag inte ska göra mål i matchen. Därmed lägger jag ett spel på utfallet. Oddset finnes hos LeoVegas , 888sport & Unibet .

---
Preliminär startelva Alaves: Fernando Pacheco, Martin Aguirregabiria, Victor Laguardia, Ximo Navarro, Ruben Duarte, Mubarak Wakaso, Manu Garcia, Tomas Pina, Ibai Gomez, Jonathan Calleri & Jony.

Preliminär startelva Bilbao: Iago Herrerin, Yuri Berchiche, Inigo Martinez, Unai Nunez, Ander Capa, Inigo Cordoba, Benat Etxebarria, Dani García, Inaki Williams, Raul Garcia & Aritz Aduriz.
---

This is the stats tab
This is the post tip