Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Mendizorroza där Deportivo Alaves gästas av Athletic Bilbao. Gästerna har gjort en imponerande start och ligger på en fjärde plats i tabellen efter fem omgångar. Alaves har blandat segrar med förluster. Dock har det funnits ett klart mönster, som gör att de får mitt speltips i matchen.

Samtliga tre nederlag för Alaves har kommit på resande fot. På hemarenan har det däremot blivit full pott. Två segrar mot Sevilla och Valencia är inte illa pinkat. Efter att ha kvalat in sig från Segunda Division är målet med säsongen att hålla sig kvar. Truppen är vass hos tränaren Luis Garcia, som återigen ska kunna utmana om samtliga poäng i ligaspelet.

Efter att ha förlorat premiären hemma mot stormakten Real Madrid har Athletic Bilbao spelat upp sig rejält. Det har blivit en mållös drabbning mot Mallorca och tre segrar över Osasuna, Betis och Cadiz. Anfallsspelet är vasst med bröderna Inaki Williams och Nico Williams, samt Gorka Guruzeta som har tre fullträffar i La Liga.

Hemmaform mot bortaform!

Precis som Alaves spelar lysande på sin hemma borg brukar Athletic Bilbao, allt som oftast, visa sig vara sårbara på bortaplan. Den fina starten av Athletic Bilbao väntas inte hålla och mycket talar för att den kan brytas mot en rival från Baskien.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Alaves vinner matchen över Athletic Bilbao. Till ett riktigt schysst odds!

Speltips Alaves - Athletic Bilbao:
1. Odds 3.50 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip