Det är ett möte på den nedre halvan av tabellen när Alaves tar emot Barcelona i den spanska La Liga. Att Alaves ligger på en 15:e plats efter sju spelade omgångar är inget som förvånar. Själv tror jag att de åker ut högsta ligan. Däremot, att Barcelona, med två matcher mindre spelade, bara har kammat hem sju poäng på fem ligamatcher är förvånande och inget att skryta över. Båda lagen har varsin 2 - 0 seger i ryggen, men det är Barcelona som är fler nivåer högre när det gäller alla typer av kvalitéer.

Alaves har hittills kammat hem två segrar, ett kryss och fyra förluster. Spelet har inte alls stämt med den nya tränaren Pablo Machin. Målskyttet har varit ett stort problem, trots spelare som Joselu och Lucas Perez på topp. Problemet har varit, som förut, att det inte finns någon som kompletterar när dessa två forwards inte får till det. Bakåt är Alaves fortsatt svaga och släpper in en hel del mål mot bättre lagen - medan de kan stänga in mot de sämre. Alaves hade alla marginaler och turen på sin sida då de vann senast mot tabelljumbon Valladolid, som fick en man utvisad redan efter 20 minuter. Svårare motstånd väntar härnäst.

Barcelona startade säsongen på ett lysande sätt genom att vinna stort mot Villarreal och Celta Vigo. Därefter blev det svårare mot Sevilla (ett kryssresultat) och sedan förluster mot Getafe och Real Madrid. Styrkan i en stormakt som Barcelona är att de därefter alltid reser sig, vilket också skedde i nästa match. Barcelona åkte till Turin och vann komfortabelt mot Juventus i Champions League med 2 - 0. Den vågen är jag säker på att Barcelona kommer att rida på ett tag framöver. Antoine Griezmann har nu inte gjort något mål på 10 (!) raka matcher, men Ousmane Dembélé har nätat två gånger på de två senaste matcher.

Jag spelar på att Barcelona vinner matchen med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de bara vinner med ett mål. Spelet blir Barcelona asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller Alaves seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Barcelona (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en Barcelona seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Alaves - Barcelona:
2 asian hcp -1. Odds 1.79 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Unibet & bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från - Alaves:
Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Florian Lejeune, Victor Laguardia, Ximo Navarro, Jota, Rodrigo Andres Battaglia, Tomas Pina, Edgar Mendez, Luis Rioja & Deyverson.

Bekräftad startelva från - Barcelona:
Neto, Sergio Roberto, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Lionel Messi, Ousmane Dembélé & Ansu Fati.
---

This is the stats tab
This is the post tip