Stormakten FC Barcelona reser till Mendizorroza för att ta sig an Deportivo Alaves i den spanska La Liga. Efter att ha spelat 2 - 2 i två raka cupmatcher och gått förlorandes ur båda duellerna kommer Barcelona vara sugna på revansch. I ligaspelet har de blandat segrar med oavgjorda tillställningar. Något som gör att de inte är någon favorit att hålla i handen. Offensiven är riktigt bra. Dock har för många mål släppts in nyligen, vilket öppnar upp för att Alaves kan bryta ner dem och bryta sin måltorka i ligaspelet.

I slutet av året ersattes Javier Calleja med tränaren Jose Luis Mendilibar. Sedan dess har det blivit två kryssmatcher och en förlust. Alaves ligger fortsatt på en nedflyttningsplats. Det är tre poäng upp till säker mark. Sedan tidigare är Alaves utslagna ur den spanska cupen och har därmed bara ligan att fokusera på. Hemmaspelet är fortsatt bra. Dock har de misslyckats med att näta i de två senaste omgångar mot Athletic Bilbao och Real Betis. Framåt finns det kraft i Joselu, som har stått för 10 ligamål.

Barcelona har fått en uppryckning sedan Xavi tog över som tränare. De slåss om en topp 4 placering. Inför omgången ligger de på en sjätte plats, med bara en poäng upp till fyran Atletico Madrid. Försvaret har underpresterat och släppt in på tok för många mål för att vara Barcelona. Under de fyra senaste matcher, i alla tävlingar, har det blivit insläppta mål mot Linares Deportivo och Bilbao i Copa del Rey, Granada i La Liga och Real Madrid i Supercupen. Samtidigt har Barcelona nätat i alla dessa möten.

Alaves får klara sig utan Ruben Duarte och Ximo Navarro, som är skadade. I Barcelona är försvararna Samuel Umtiti, Eric Garcia och Sergi Roberto i sjukstugan. Ansu Fati fick kliva av planen med skada senast och väntas vara borta ett tag. Gavi är avstängd medan Ousmane Dembele är på väg bort från klubben. Det finns en enorm tyngd i den sista tredjedelen i Barcelona.

1x2-oddsen känns helt nyktra. Barcelona är och ska vara favoriter till seger. Mötet är av stor vikt för båda lagen, som har offensivt skickliga spelare. Därmed blir det ett spel på att både Alaves och Barcelona hittar nätmaskorna minst en gång vardera i matchen.

Speltips Alaves - Barcelona:
Båda lag gör mål - odds 1.88 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Martin Aguirregabiria, Matt Miazga, Florian Lejeune, Javi Lopez, Jason, Antonio Moya, Manu Garcia, Luis Rioja, Miguel De La Fuente & Joselu.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Dani Alves, Ronald Araujo, Gerard Pique, Jordi Alba, Pedri Gonzalez, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Ferran Torres, Luuk de Jong & Ferran Jutgla.
---

This is the stats tab
This is the post tip