Speltips: Alaves att vinna matchen @ 1,81 - X3000 -
Speltips 2: Ivan Alejo att ta kort @ 2,50 - X3000 -

Alaves ligger poängmässigt lite skruttigt till i La Liga. Fem poäng till nedflyttningsplats, men formen är inte botten. Hade en trist julmånad med endast en poäng på fyra matcher men November var bra då man endast förlorade borta mot Barcelona (1-2) och Januari har sett bra ut. Har kryssat borta mot Real Sociedad och besegrade senast Sevilla på bortaplan med 3-2. Gjorde en ok cupmatch i veckan men föll borta mot Athletic Bilbao, men det är inget att skämmas över då baskerna är grymma hemma. Alaves själva är också skapliga på hemmagräset och har i ligan 4-1-4 på nio matcher.

Har andrekeepern Jesus Owono (Ekvatorialguinea) och backen Abdel Abqar (Marocko) på Africa Cup of Nations men i övrigt ser det bara ut som att backen Aleksandar Sedler missar matchen. Sen test på nyförvärvet Carlos Vincente (Ferrol) som stod över i cupen, men Giuliano Simeone är i gång och kan få starta i anfallet.

Alaves har en förmåga att ofta få motståndarna att plocka på sig kort. Senast mot Bilbao ett undantag då det inte blev ett enda kort för Athletic, men det var i cupen och i ligan är det ofta motståndarna tar gula och även röda kort. Både Sociedad och Real Madrid har åkt på rött när det mött Alaves i närtid. Sevilla, Mallorca och Las Palmas drog på sig fyra gula kort.

Tunt anfall och fladdrigt försvar hos Cadiz

Cadiz tog två vinster i början av säsongen men efter det har det inte blivit några fler trepoängare. Nio förluster och nio oavgjorda plus då de två segrarna gör att summan av lagets poängskörd blir 15. Det räcker inte för en plats på fast mark. Även om Sevilla för stunden är urusla så är de fortfarande före Cadiz i tabellen.

1-4 senast mot Valencia men vi tror man grämer sig mer åt matchen innan den man torskade mot Granada som är ett av två lag som ligger sämre till än Cadiz. Vill man hänga kvar så har man inte råd att kamma noll mot sämre eller likvärdigt motstånd. Laget var svagt före paus mot Granada och inte blev det lättare i andra halvlek när anfallaren Ruben Sobrino sopade ned en motståndare och fick syna det röda kortet.

Till denna match är Sobrino avstängd och även lagkamraten Ruben Alcaraz (10 gula kort) får se matchen från läktaren. Dock kan Javi Hernandez medverka efter att överklagan gått igenom. Det finns många kortsamlare i Cadiz. Ivan Alejo har totalt 11 gula kort (på 18 matcher) och har redan varit avstängd två gånger under säsongen. Backen Fali också kortbenägen (8 gula kort) och det är inte så konstigt då han ofta är sista försvarsgubbe men har varken speeden eller spelförståelsen att ta rätt beslut och då blir det ofta pannkaka (insläppt mål eller varning).

Framåt nu tunt med Sobrino avstängd och skador på Roger Marti & Darwin Machis. Det är nog nästan så att tränare Sergio Gonzalez funderar på att starta gamle Alvaro Negredo (38 år gammal) men mest troligt ör att Chris Ramos åter får agera ensam på topp.

Även på mitten trassel då hårdförde mittfältaren Fede San Emeterio är borta pga skada och som sagt Ruben Alcaraz är avstängd.

Domare i matchen är Alejandro Muniz Ruiz och de två senaste gångerna han har dömt Cadiz så har han noterat Ivan Alejo i sin bok, så han har koll på rivjärnet som huserar i gästernas mittparti.

Vi tror på en match där gästerna går hårt in i alla närkamper och samlar på sig kort medan Alaves är mer kontrollerade och till slut drar det längsta strået och tar hem alla tre poängen.

Huvudspelet är således att Alaves vinner matchen men vi kan inte blunda för att även ta med Ivan Alejo att plocka på sig ett kort i matchen. Fem kort på de fem senaste kan han inte skoja bort!

Spel 1 sitter om Alaves vinner matchen
Spel 2 sitter om Ivan Alejo tar gult eller rött kort i matchen
This is the stats tab
This is the post tip