Omgång 23 av den spanska La Liga inleds på Mendizorrotza Stadium där Alaves tar emot Eibar. Det är ett möte mellan två lag som parkerar på den nedre halvan av tabellen, där båda lagen har 24 poäng och är 6 poäng ifrån bottenstriden. Båda lagen kommer dessutom till matchen från respektive 1 - 1 matcher där båda lagen stod för bra insatser. Alaves är ändå det bättre laget, i mitt tycke, som har en enorm fördel av hemmaplan mot ett Eibar lag som sliter hårt med bortaspelet. Därav tror jag på Alaves.

I början av säsongen var det nästan omöjligt att göra mål på Alaves, på Mendizorrotza. Ett tag hade Alaves bara släppt in två mål på hemmaplan på väldigt många matcher. Denna fantastiska svit har svajat något, eftersom de nu har släppt in åtta mål på elva hemmamatcher. De är fortfarande hemmastarka, speciellt mot de sämre lagen och har endast förlorat tre gånger hemma på dessa elva matcher. Framåt har de gjort mål i sina samtliga fem senaste hemmamatcher och bör göra så även mot Eibar.

För Eibar har stora problem när de är på resande fot. På bortaplan har det endast blivit en vinst på elva matcher. Vinsten i sig kom mot dåvarande jumbon Leganes - när laget var som allra sämst. Annars har det blivit fem kryss och fem förluster. I sin senaste match blev det 1 - 1 hemma mot Betis och dessförinnan mållöst borta mot Celta Vigo. Eibar har haft bekymmer med målskyttet och har inte gjort något mål alls på de tre senaste bortamatcher. Svårt lär det bli att göra mål även på Alaves borta.

Jag ser Alaves som en klar favorit i denna match. De visade upp ett fantastiskt spel senast borta mot Sevilla och har många positiva saker att ta med sig hem till detta möte. Framförallt har jag svårt att se Eibar, när de sliter med bortaformen, att ta en rak vinst borta mot svårspelade Alaves. Därmed lägger jag ett spel på Alaves, på asiatiskt handikapp +0, samma som draw-no-bet, till 1.74 i odds - där vi får en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort. Förlust vid Eibar seger och vinst vid Alaves seger.

Själva oddset finnes hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Alaves:
Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Lisandro Magallan, Aleix Vidal, Victor Camarasa, Ljubomir Fejsa, Manu Garcia, Oliver Burke & Joselu.

Bekräftad startelva Eibar:
Marko Dmitrovic, Anaitz Arbilla, Esteban Burgos, Pedro Bigas, Jose Angel, Edu Exposito, Pape Diop, Pedro Leon, Fabian Orellana, Sebastian Cristoforo & Sergi Enrich.
---

This is the stats tab
This is the post tip