På Estadio de Mendizorroza tar tabelltvåan Alaves emot Girona i den spanska cupen, Copa del Rey. Marknaden har börjat sjunka på Alaves, eftersom laget är höstens stora sensation i Spanien. Alaves ligger då tvåa i ligan efter Barcelona och har nyligen besegrat lag som Real Madrid och Villarreal. Dock är det inte meningen att Alaves ska fortsätta prestera på topp. Den spanska cupen är ett ypperligt tillfälle att slappna av och lufta truppen en del - samt att Alaves nu möter en motståndare som de tidigare har haft det tufft mot. I mitt tycke är detta en helt öppen match.

All äran till Alaves, som har varit kanske Europas största skrällag denna säsong. Skräller har dessutom kommit tre gånger om på självaste tilläggstid. Då har Alaves gjort det matchavgörande målet mot Villarreal, Real Madrid och Real Valladolid. Det är mäkta imponerande. Dessutom kvitterade Alaves på tilläggstid mot Getafe. Överlag har Alaves ett riktigt chockresultat efter tio spelade omgångar i spanska La Liga. Nu väntar Girona i spanska cupen och mot just Girona har det inte alltid sett lätt ut.

Alaves och Girona har på sistone mötts många gånger, både i La Liga och andra divisionen. Resultaten har varit följande:

La Liga: 19/4, 2018
Alaves 1 - 2 Girona

La Liga: 4/12, 2017
Girona 2 - 3 Alaves

La Liga 2: 16/4, 2016
Girona 1 - 0 Alaves

La Liga 2: 14/11, 2015
Alaves 1 - 0 Girona

La Liga 2: 20/5, 2015
Alaves 0 - 3 Girona

På de tre senaste möten har Alaves endast lyckats med att göra ett mål på Girona. Det ska sägas att även Girona har haft en bra säsong hittills. Laget befinner sig i mitten av tabellen. Bortaspelet har sett stabilt ut, då Girona inte har förlorat någon bortamatch ännu. Då har de mött lag som Barcelona, Villarreal, Huesca och Real Sociedad. Det är inte fy skam att kamma poäng mot dessa lag. Både i den nästsenaste mållösa matchen borta mot Real Sociedad och senast hemma mot Rayo Vallecano försvarade sig Girona mycket bra. Så det kommer att bli tufft för Alaves återigen att göra mål på Girona.

Efter den superba inledningen av säsongen kommer Alaves att fokusera mycket på ligan och släppa taget lite om cupen, medan Girona kommer att gå all in för att avancera vidare. Så jag finner ingen anledning till att oddset har sjunkit så pass mycket på Alaves och inte heller varför de ska vara klara favoriter i mötet. Därmed finner jag ett stort värde i att spela på att Girona åtminstone tar en poäng i mötet och lägger ett spel på X2 i matchen, till 1.85 i odds hos bet365 .

---
Preliminär startelva Alaves: Fernando Pacheco, Martin Aguirregabiria, Guillermo Maripan, Victor Laguardia, Ruben Duarte, Ibai Gomez, Darko Brasanac, Tomas Pina, Borja Baston, Jonathan Calleri & John Guidetti.

Preliminär startelva Girona: Bono, Jonas Ramalho, Bernardo Espinosa, Juanpe, Pedro Porro, Pere Pons, Borja Garcia, Douglas Luiz, Carles Planas, Portu & Cristhian Stuani.
---

This is the stats tab
This is the post tip