Speltips: Alaves över 3,5 skott på mål @ 1,97 - Expekt -

Två formstarka lag som gör upp om poängen i detta kvällsmöte på Estadio Mendizorrotza i Vitoria.

Hemmalaget Alaves med tre raka segrar på näthinnan har tagit sig upp på elfte plats i La Liga. Formtoppen ser dock ut att komma lite för sent då det endast är fyra matcher kvar av säsongen. Kommer inte nå Europaplats men en position på övre halvan är inom räckhåll för baskerna.

Senast i bortamatchen mot Valencia så var 1-0 inte särskilt rättvist men innan dess 3-0 hemma mot Celta var det inget snack om vart poängen skulle hamna. Den segern som imponerar mest av de tre är nog ändå 2-0 hemma mot Atletico Madrid. Känns som att laget fick en boost där och spelarna fick självförtroende som man behållit i de två efterföljande matcherna kombinerat med lite flyt i Valencia-matchen.

Har sedan länge backen Aleksandar Sedlar borta pga skada. Nu har backkollegorna Ruben Duarte och Andoni Gorosabel anslutit till skadelistan. Det är dock inte så farligt eftersom tränare Luis Garcia har roterat i backlinjen under säsongen och gått runt på sex backar i fyrbackslinjen.

I anfallet är Samu Omorodion, som leder interna skytteligan, avstängd men inte heller det är något som oroar tränaren nämnvärt då Omorodion varken gjort mål eller varit startspelare på slutet. Det är Kike Garcia som är förstavalet i striker-rollen sedan tre matcher tillbaka. Även om det inte blivit några mål så har han två assist och funkar bra med Giuliano Simeone och Carlos Vicente på kanterna. Hetast gällande målskytte är Carlos Benavidez som från sin mittfältsposition satt två mål på de tre senaste matcherna. Kommer själv köra lite TV-slantar på just Kike Garcia och Carlos Benavidez som målskyttar och skott på mål.

Alaves provar bössan mot ett Girona på baksmällan

När Girona senast besegrade Barcelona med 4-2 hemma på Estadio Municipal de Montilivi så stod det klart att laget kommer lira i Champions League för första gången nästa säsong. Givetvis en av de största knallarna i La Ligas historia och om man vinner de fyra återstående matcherna så kommer det att bli en andraplats i ligan. Bästa resultatet så här långt för Girona är tionde platsen man knep i fjol. Villarreal (h), Valencia (b) och Granada (h) är övriga kvarvarande matcher utöver denna mot Alaves.

Formen är god med tre raka segrar. 4-1 mot Cadiz, 2-0 mot Las Palmas och så senaste 4-2 mot Barcelona. Skyttekungen Artem Dovbyk har mål i fem raka matcher och även Cristian Portu som endast är inhoppare kan stoltsera med tre mål på de tre senaste matcherna. Cristhian Stuani som vanligtvis brukar vara inhoppare sista 10-15 minuterna är skadad och kommer troligtvis inte medverka. Även yttern Savio förväntas få vila efter klivit av med känning i slutet av Barca-matchen. Juanpe, Joel Roca, Jhon Solis, Borja Garcia och Ricard Artero dras också med skador och lär inte komma till spel denna gång. Viktor Tsygankov ser ut att vara kvitt sin knäskada och kunde starta senast så även här räknar vi med att ukrainaren tar plats på mitten.

Det känns som att det kan bli lite baksmälla för Girona här efter att laget blivit klara för Champions League, så finns risk för att det kan bli svårt att ladda om till en rätt tuff bortamatch mot Alaves. Hade säkert bara av farten mosat ett formsvagt lag som tex Las Palmas eller Osasuna men möter nu ett lag i form och dessutom på bortagräs. Spelet som testas i matchen är Alaves över 3,5 skott på mål. Fixat linan i de två senaste och Girona har släppt till minst fyra skott på mål i de fem senaste.

Spelet sitter om Alaves skjuter minst fyra skott på mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip