Fredagsmatchen i den spanska andradivisionen, Segunda Division, hämtas från Estadio Mendizorroza där Deportivo Alaves ställs mot Granada.

Lite av ett toppmöte då Alaves är fyran medan Granada ligger på en andra plats - med exakt lika många poäng, fast lite bättre målskillnad. Vid en seger kan båda lagen passera Eibar i toppen, om än temporärt, som har två poäng fler i tabellen.

Mycket tack vare en fantastisk hemmaform har Luis Garcia och hans Alaves närmat sig en återkomst till La Liga. Hela 12 av 19 hemmamatcher har vunnits. Laget har bara släppt in ett mål på de fem senaste hemmamöten. Försvaret är stabilt! När det återstår fyra omgångar har Alaves det mesta i sina händer.

Precis som när Granada spelade i högsta ligan är det mesta sig likt. Ett starkt hemmalag med ett usel bortafacit. Denna säsong har det blivit 11 förluster på 19 bortamöten. Formen överlag är inget vidare, med tre nederlag på de fem senaste omgångar. Sist blev det ändå en poäng hemma mot Eibar, i ett möte som slutade 1 - 1.

Går Alaves upp i serieledning?

Här spelas det om extremt viktiga poäng, då en serieledning kan stå på spel. I och med att Alaves har klarat av att spela på topp och gjort det bra mot de större lagen, är sannolikheten stor till en ny triumf. Därmed blir det ett spel på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Alaves - Granada:
1. Odds 2.15 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip