Efter tre raka förluster i den spanska La Liga tar Deportivo Alaves emot Osasuna på Mendizorrotza Stadium. Ingenting har gått Alaves väg, som har gjort minst mål och släppt in flest mål av alla. I och med den usla starten ligger de sist i tabellen, där förutsättningarna ser mörka ut. Lättare blir det inte heller när ett tufft lag som Osasuna, som är svåra att bryta ner, står på andra sidan planen. Marknaden ser på mötet som öppet. I mitt tycke är det en självklarhet att Osasuna ska få bära favoritskapet.

Problem för Alaves var det redan förra säsongen, då lagen undvek nedflyttning tack vare att de tog två segrar under de tre sista omgångarna. Under transferfönstret har de inte direkt förstärkt laget. I premiären blev det en tung förlust mot stormakten Real Madrid, där Alaves nätade på straff i en match som slutade 1 - 4. Därefter har inte Alaves lyckats hitta nätmaskorna mot nykomlingar Mallorca och senast mot Valencia - där Daniel Wass, Carlos Soler och Goncalo Guedes nätade för Valencia.

Gästerna Osasuna har fått en bra start. Efter två raka mållösa matcher hemma mot nykomlingar Espanyol och sedan Celta Vigo lyckades de ta en seger över Cadiz med 3 - 2 på bortaplan. Osasuna vände ett underläge genom att näta två gånger om på övertid. Dock blev det magplask senast mot formstarka Valencia. Osasuna tog ledningen genom Jon Moncayola, men Valencia replikerade och lyckades näta fyra gånger om, varav ett självmål från Aridane Hernandez. Dock håller inte Alaves samma nivå.

Alaves har visat sig vara svaga både fram i banan, där det råder en måltorka. Lika illa är det bakåt, med åtta insläppta mål efter tre omgångar. Inget talar heller för en vändning. Osasuna har trots en storförlust i ryggen visat att de kommer att vara svåra att möta även denna säsong. Därmed lägger jag ett spel på en Osasuna seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Alaves seger och vinst vid en rak Osasuna seger.

Speltips Alaves - Osasuna:
2 asian 0 (samma som Osasuna draw no bet) - odds 1.81 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Ximo Navarro, Matt Miazga, Florian Lejeune, Ruben Duarte, Facundo Pellistri, Tomas Pina, Manu Garcia, Luis Rioja, Joselu & Mamadou Sylla.

Preliminär startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Nacho Vidal, Aridane Hernandez, David Garcia, Manuel Sanchez, Lucas Torro, Ezequiel Avila, Jon Moncayola, Darko Brasanac, Ruben Garcia & Kike Garcia.
---

This is the stats tab
This is the post tip