Måndagsmatchen i den spanska La Liga spelas på Estadio de Mendizorroza där Alaves tar emot Rayo Vallecano. Det blev ett målrikt första möte, som Rayo Vallecano förlorade med 1 - 5, dock med en man kort tidigt i matchen. Denna gång spelar Alaves hemma och är favoriter till seger, till cirka 2,20 i odds. Detta blir en svår match oavsett, men då båda lagen har släppt in på tok för många mål på sistone finner jag mest värde i att båda lagen gör ett varsitt mål i matchen till nästan dubbla pengar.

Vid seger här så är Alaves fortfarande med i striden om en Champions League plats. Förutsättningar kunde dock ha varit bättre. Alaves kommer till matchen från en 0 - 4 förlust borta mot Getafe. Innan dess släppte Alaves in ett mål mot Valencia och mot Girona. Försvaret har inte alls gått att känna igen under januari månad, till skillnad från drömöppningen som de fick i ligan, så det blir extremt svårt att hållan nollan mot Rayo Vallecano - som fortsätter att spela en extremt offensiv fotboll.

Visst var det slarvigt av Rayo Vallecano att tappa 2 - 0 hemma mot Real Sociedad till 2 - 2. Det bevisar dock att Rayo Vallecano är ett anfallsrikt lag som fortsätter att pressa och försöka göra mål, även om det blir på bekostnad av baklänges mål. Just mål bakåt har det blivit en hel del på sistone. Innan Real Sociedad matchen släppte Rayo Vallecano in två mål mot formsvaga Celta Vigo. Däremot är det en annan sak som är också värt att notera i dessa två senaste matcher.

Det är att Rayo Vallecano har gjort en massa mål, så klart. Det blev fyra mål mot Celta Vigo och två mål mot Real Sociedad. Förvisso har Celta Vigo en dålig form men Real Sociedad spelar riktigt bra för närvarande. Så jag ser en fortsättning på detta och kan inte tänka mig att Alaves ska kunna stoppa denna offensiv under 90 minuter. Däremot kommer Alaves, som är kontringsstarka, att ta vara på den höga pressen som Rayo Vallecano sätter och vara farliga i kontringar.

Alaves har ett stort avbräck i den defensive mittfältaren Tomas Pina, som har dragit på sig för många gula kort.

Det är ett alldeles för högt odds som marknaden erbjuder på att vi ska få se båda lagen åtminstone göra varsitt mål i matchen. Det är två målrika lag som har stora defensiva problem för tillfället och då är det ett stort värde i oddset 1,90 på att båda lag gör mål i matchen. Oddset finnes hos bet365 .

---
Preliminär startelva från Sportsgambler - Alaves: Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Guillermo Maripan, Ximo Navarro, Martin Aguirregabiria, Burgui, Manu Garcia, Mubarak Wakaso, Ruben Sobrino, Jonathan Calleri & Borja Baston.

Preliminär startelva från Sportsgambler - Rayo Vallecano: Stole Dimitrievski, Alex Moreno, Jordi Amat, Abdoulaye Ba, Emiliano Velazquez, Luis Advincula, Oscar Trejo, Santi Comesana, Giannelli Imbula, Raul De Tomas & Adri Embarba.
---

This is the stats tab
This is the post tip