På Estadio de Mendizorroza tar Alaves emot Real Madrid i ett möte som historiskt utlovar massvis av mål. Det är ligasexan som tar emot ligatvåan. Alaves är bättre än någonsin, gör mål på allt och alla medan Real Madrid bara måste komma igång med målproduktioner. Mål kommer det också att bli, då Real Madrid har haft det relativt lätt mot Alaves, vars spelstil passar Real Madrid alldeles utmärkt. Allt talar för att båda lag ska göra mål och även oddset för utfallet är helt okej.

Vilken start på säsongen Alaves har gjort. Efter sju spelade matcher har laget 3 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster. Efter en trög inledning i La Liga, med två matcher utan gjorda mål, gick tränaren Abelardo Fernandez över från en 4-3-3 formation till en mycket offensiv 4-4-2 formation. Resultatet kom direkt mot Espanyol matchen, där Alaves vann med 2-1. Sedan dess har Alaves gjort mål på sina samtliga motståndare, alltså, Valladolid, Rayo Vallecano, Getafe och senast Levante.

I den senaste matchen var offensiven riktigt bra. Alaves borde ha fått med sin några ytterligare mål men det ville sig inte denna gång. Anfallarna är i form och producerar. Det bästa för Alaves är att de har så många alternativ när det gäller målgörare. Då menar jag spelare som Jonathan Calleri, Ruben Sobrino och John Guidetti, men även Ibai Gomez och Jony på kanterna. Därmed ska de klara av att näta igen mot Real Madrid, precis som Alaves har gjort på de två senaste hemmamatcherna på Estadio de Mendizorroza. Se här:

La Liga: 23/9, 2017
Alaves 1 - 2 Real Madrid

La Liga: 29/10, 2016
Alaves 1 - 4 Real Madrid

När Alaves har hittat en bra målform ska de bara fortsätta göra mål, speciellt när Real Madrid har släppt in mål enkelt på sistone. Bortsett från El Derbi Madrileno mot lillebror Atletico, som slutade mållöst, så har Real Madrid inte varit helt stabila i defensiven. Till deras försvar, vad det nu hjälper egentligen, ska sägas att två backar har saknats i Marcelona och Dani Carvajal. Den sistnämnde har spelat halvskadad och gjort sådär ifrån sig. Båda kommer att saknas mot Alaves, så det kommer att finnas gott om utrymme för Alaves att attackera och göra mål. Kan CSKA Moskva göra mål på Real Madrid så ska Alaves också klara det, i mitt tycke.

Det är svettigt att heta Julen Lopetegui för tillfället. Även om det inte är en jättekris - ännu - så har Real Madrid lyckats med något som de i princip aldrig har lyckats med förut, nämligen att INTE göra mål på tre matcher i rad. Det håller ju inte för världens mest offensiva lag. Det kommer att bli ändring på det direkt i nästa match, då Real Madrid på de fem senaste möte har gjort minst två mål mot Alaves. Med den kvalitén som finns i truppen och i synnerhet offensiven ska den trenden fortsätta.

I veckans Champions League mötet mot CSKA Moskva stannade både Bale och Ramos hemma samt att världens bästa fotbollsspelare (Fifa player of the year), Luka Modric satt på bänken. Det är förståeligt, med tanke på det tuffa spelschemat samt att Real Madrid har en enkel grupp som de ska vinna ändå. Nu är det dock allvar igen, när Real Madrid som ligatvåan, med lika många poäng som Barcelona, åker till Alava i Baskien. Då ska Marco Asensio, Karim Benzema och Gareth Bale starta på topp och banne mig göra mål.

I defensiven, som inte har varit helt lysande, i synnerhet på bortaplan, kommer som sagt Marcelo att saknas återigen på grund av sin vadskada, men även Daniel Carvajal som utgick i slutet av första halvleken senast mot CSKA Moskva. Det är två viktiga spelare som missar mötet och det kommer att bli märkbart för försvaret.

Med dessa avbräck hos Real, pressen på att göra mål och lysande anfallsspelet hos Alaves ska det mycket till för att vi inte ska få se en massa mål, från båda håll. Därmed finner jag ett värde i att spela på att just båda lag gör mål till 1.75 i odds. Oddset hittas hos OHMbet.

---
Preliminär startelva Alaves: Fernando Pacheco, Martin Aguirregabiria, Victor Laguardia, Ximo Navarro, Guillermo Maripan, Ibai Gomez, Darko Brasanac, Mubarak Wakaso, Jony, Jonathan Calleri & Ruben Sobrino.

Preliminär startelva Real Madrid: Thibaut Courtois, Alvaro Odriozola, Sergio Ramos, Raphael Varane, Nacho, Toni Kroos, Casemiro, Luka Modric, Gareth Bale, Karim Benzema & Marco Asensio.
---

This is the stats tab
This is the post tip