Spelbolag har Real Madrid som favoriter till att vinna den spanska La Liga denna säsong. I sin premiär ställs de mot Deportivo Alaves på Mendizorrotza. Real Madrid avslutade förra säsongen på en andra plats, två poäng bakom Atletico Madrid. Alaves hamnade på den nedre halvan av tabellen, med fyra poäng ovanför nedflyttningszonen. Real Madrid har som vanligt offensiva pjäser som håller en toppnivå. Även Alaves har en fin trupp med vassa vapen i sitt offensiv. Så det kan smälla åt båda håll.

Alaves facit från förra säsongen, med 38 poäng efter lika många omgångar, är inget att hänga i julgranen. För att lyckas bättre denna säsong har tränaren Javier Calleja valt att spela hela sju vänskapsmatcher. Fyra av dessa har vunnits, där Alaves avslutade med att slå Levante med 1 - 0. De har även varit aktiva på transfermarknaden och tagit dit Toni Moya, Taichi Hara, Ivan Martin, Manu Garcia, Florian Lejeune, Mamadou Loum och Facundo Pellistri. I mitt tycke är den största bedriften att de har lyckats behålla anfallarna Joselu och Lucas Perez, som under åren har producerat en massa mål tillsammans för laget.

Real Madrid gjorde ingen vidare säsong, i mångas ögon, trots att de hamnade på en andra plats i La Liga och att de nådde en semifinal i Champions League. Anledningen är att de inte vann någon titel. Zinedine Zidane har sagt upp sig som tränare. Carlo Ancelotti har kommit tillbaka i stället. På grund av ekonomiska bekymmer har laget bara tagit in försvararen David Alaba, men också förlorat legendaren Sergio Ramos och mittbackskollegan Raphael Varane. Premiären är långt ifrån en parkpromenad för Real Madrid, som inte har haft någon vidare försäsong. Förlust mot Rangers med 1 - 2 och mållöst mot AC Milan.

I Real Madrid är Toni Kroos, Ferland Mendy, Dani Carvajal, Alvaro Odriozola och Dani Ceballos i sjukstugan. Framåt finns det gott om offensiva kvalitéer i Hazard, Benzema och Bale. Värre är det i försvaret, där mittbacksparen Varare och Ramos har bytts ut mot Nacho och Militao. Där har Alaves en bra chans, att åtminstone bryta ner Real Madrid och näta på dem, på hemmaplan.

Därmed lägger jag att spel på att vi får se både Alaves och Real Madrid sätta dit minst ett varsitt mål i premiären.

Speltips Alaves - Real Madrid:
Båda lag gör mål - odds 1.90 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Martín Aguirregabiria, Victor Laguardia, Florian Lejeune, Ruben Duarte, Manuel García, Pere Pons, Tomas Pina, Luis Rioja, Joselu & Edgar Mendez.

Bekräftad startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vazquez, Nacho, Eder Militao, David Alaba, Luka Modric, Carlos Casemiro, Federico Valverde, Gareth Bale, Eden Hazard & Karim Benzema.
---

This is the stats tab
This is the post tip