För att haka på i titelracet av La Liga tabellen behöver Real Madrid fortsätta på segerspåret när de gästar Deportivo Alaves på Mendizorroza. Alaves har en svag form och en måltorka medan Real Madrid, förvisso något skadedrabbat, har öst in mål, i alla tävlingar. Något som gör att mitt speltips i matchen landar på stormakten.

Nej, någon seger har det inte blivit för Alaves denna månad. Anledningen är kort och gott för att laget har misslyckats med att hitta nätmaskorna i samtliga kamper. Efter att ha spelat mållöst mot Mallorca blev det två raka nederlag mot Las Palmas och serieledarna Girona. Tränaren Luis Garcia gick ut med att förlusten med 0 - 3 var lagets värsta insats denna säsong. Formen är därmed långt ifrån toppen.

Real Madrid har två poäng upp till toppen av tabellen. Detta efter att ha besegrat Villarreal med 4 - 1 sist på Santiago Bernabeu. I målprotokollet hamnade Jude Bellingham, Rodrygo Goes, Brahim Diaz och Luka Modric. Tränaren Carlo Ancelotti fick David Alaba skadad, resten av säsongen, men bredden finns ändå i den stjärnspäckade truppen. Med bara 11 insläppta mål efter 17 omgångar har man bäst försvar av alla i Spanien.

Real Madrid flera nummer större!

I och med att det råder en rejäl måltorka hos Alaves är det svårt att se dem bryta ner Real Madrid. Oavsett borde gästerna näta fler gånger än vad man själva släpper in mål. Med Jude Bellingham i toppslag ska laget bara hitta en väg att navigera sig fram till en ny trepoängare.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak tvåa i matchen.

Speltips Alaves - Real Madrid:
2. Odds 1.63 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip