Ett spännande möte äger rum på Mendizorrotza Stadium där Alaves tar emot Real Sociedad. Efter en bedrövlig start på säsongen har Alaves kommit igång och ställs nu mot en motståndare som de tidigare har haft lätt mot. Real Sociedad har å andra sidan tappat den goda formen som de hade i inledningen av säsongen, där de inte har någon vinst på fem matcher. För mig är detta ett helt öppet möte där det är lika stor sannolikhet att matchen slutar med en hemmaseger, som att den slutar oavgjort eller med en bortaseger. Eftersom marknaden har Real Sociedad som en liten favorit blir det genast intressant att kika närmare på ett spel.

Nästjumbon Alaves har efter fyra raka förluster tagit tre poäng, borta mot Levande där segersiffrorna skrevs till 2-0. I den matchen gjorde Alaves det mycket svårt för Levante att skapa något giftigt. All beröm ska ges till försvaret som stod upp bra, trots att Levante hade ett stort bollinnehav. Munir El Haddadi och Alvaro Medran nätade varsitt mål. Med en okej målform och ett stabilt försvar ska de klara av att ta sin första poäng på hemmaplan mot Real Sociedad.

Vändningen på den suveräna ligaöppningen kom hemma mot Real Madrid, där det blev 1-3. Sedan dess har Real Sociedad förlorat tre matcher i rad, innan det blev 4-4 senast hemma mot Real Betis. I de samtliga fyra förluster har Real Sociedad släppt in tre mål och senast blev det alltså fyra mål bakåt. Det är sexton insläppta mål på fem matcher - på tok för högt. Eftersom försvaret är under all kritik finns det stora öppningar och goda möjligheter att Alaves också, precis som vanligt när det möter Real Sociedad, gör mål.

Inbördes statistiken är helt bedrövlig för Real Sociedads del. Se här:
Vänskapsmatch: 1/9, 2017
Real Sociedad 1 - 2 Alaves
Fotboll Primera Division: 18/3, 2017
Alaves 1 - 0 Real Sociedad
Fotboll Primera Division: 22/10, 2016
Real Sociedad 3 - 0 Alaves
Fotboll Fotboll Vänskapsmatch: 3/9, 2016
Alaves 1 - 0 Real Sociedad
Fotboll Fotboll Vänskapsmatch: 3/8, 2014
Alaves 3 - 1 Real Sociedad

De fyra senaste mötena har slutat med Alaves seger. Endast en gång har Real Sociedad lyckats vinna och då var det på hemmaplan. Jag ser ingen anledning till att Real Sociedad ska vara oddsfavoriter i detta möte. Därmed finner jag ett stort värde i att spela på att Alaves åtminstone tar en poäng i matchen genom att vinna eller spela kryss, till 1.76 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip