På Estadio de Mendizorroza ska inte Deportivo Alaves behöver gå lottlösa när tabellettan Real Sociedad gästar dem. Alaves har visat prov på strålande form, efter en seg inledning på säsongen, där de har fem raka matcher utan förlust. Real Sociedad har å andra sidan börjat visa trötthetstecken, både i ligan och Europa League. Det i sig var också väntat efter en lysande start på säsongen. Alaves spelare är också utvilade medan Real Sociedad har spelat Europa League, så för mig är detta ett öppet möte.

Alaves stora vändning kom i 2 - 0 segern borta mot Valladolid, där de har lite marginaler på sin sida i form av en utvisning för motståndarna. Där och då tog Alaves chansen och har sedan dess spelat på en helt annan nivå, i jämförelse med början av säsongen. Alaves har lyckats kryssa mot Barcelona, Levante och Valencia och senast blev det till och med en seger borta mot de regerande mästarna Real Madrid. Det har blivit mål i samtliga fem senaste matcher och på hemmaplan är Alaves alltid starka.

Real Sociedad är det laget som har imponerat mest av alla i Spanien denna säsong. De hade radat upp en massa segrar innan det var dags att möta ett annat formstarkt lag, Villarreal, som gästade dem. Det blev oavgjort. I veckan har Real Sociedad också spelat Europa League där de var megafavoriter till att slå Rijeka, som låg sist i gruppen. Real Sociedad ställde upp med sju startspelare och ytterligare två stycken hoppade in i andra halvleken - men Real Sociedad fick bara med sig ett 2 - 2 resultat.

Till denna match har Real Sociedad ett stort avbräck i anfallaren Mikel Oyarzabal (har gjort 7 mål på 11 matcher) pga skada.

Självklart är det en enorm skräll att Rijeka lyckades ta poäng på Anoeta, speciellt då Real Sociedad inte roterade så värst. Däremot är jag inte förvånad över att Real Sociedad börjar tappa poäng i ligaspelet, då laget dels inte kan bara fortsätta vinna med tanke på konkurrensen och dels börjar även spelarna se slitna ut. Självförtroendet hos Alaves spelarna är på topp, samt att de är utvilade. Jag ser dem inte som någon underdog i denna match utan ger dem lika mycket chans till att ta poäng i mötet.

Jag tror att Alaves tar poäng, genom att spela oavgjort eller vinna matchen. Spelet blir 1X eller Alaves +0,5 på asiatisk handikapp.

Speltips Alaves - Real Sociedad:
Alaves med asian handicap +0,5 (1X) - odds 2.06 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Florian Lejeune, Victor Laguardia, Ximo Navarro, Luis Rioja, Rodrigo Andres Battaglia, Tomas Pina, Jota Peleteiro, Joselu & Lucas Pérez.

Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Modibo Sagnan, Igor Zubeldia, Aihen Muñoz, Mikel Merino, Ander Guevara, David Silva, Martín Merquelanz, Cristian Portu & Alex Isak.
---

This is the stats tab
This is the post tip