Vi har ett toppmöte i spanska La Liga utan att Barcelona, Real Madrid eller Atletico Madrid är involverade. På Estadio de Mendizorroza tar tabell fyran Alaves emot Sevilla - som leder ligan. I detta möte kommer Sevilla ha stora problem, dels för att de tidigare har haft svårt borta mot Alaves men också för att Pablo Machin tog med sig hela truppen till Belgien för Europe League matchen, i stället för att vila en del av nyckelspelarna. Det är en stor chans att detta kommer att kosta dem poäng.

Även om det blev förlust senast för Alaves, då de förlorade 0-1 borta mot Leganes, så har Alaves 23 inspelade poäng på 13 ligamatcher. Dock är Alaves ännu obesegrade på hemmaplan, där de har varit stabila och imponerat stort mot både stora lag som Real Madrid och Villarreal, samt andra bra lag som Betis och Espanyol. I den senaste hemmamatchen blev det 2-1 mot jumbon Huesca, så med sex ligamatcher och en cup match utan förlust räknas Alaves som ett av säsongens starkaste hemmalag.

Dessutom har Alaves de två senaste säsongerna spelat riktigt bra hemma mot Sevilla. De två möten har slutat på följande sätt:

La Liga: 14/1, 2018
Alaves 1 - 0 Sevilla

La Liga: 6/3, 2017
Alaves 1 - 1 Sevilla

Målskyttet är något som Alaves har kommit igång med så det ska mycket till för att de inte ska fortsätta göra mål i ligan.

För Sevillas del blev det pannkaka i veckan. Laget spelade Europa League mot Standard Liege borta, där jag rekade 1X i matchen här, bland annat för att Standard Liege är extremt starka hemma och för att Sevilla skulle vila spelare. Men Pablo Machin hade andra planer. Han startade med flera nyckelspelare och hade Wissam Ben Yedder på topp, i stället för Luis Muriel - samt att Andre Silva hoppade in med kvarten kvar. Den största överraskningen var att Pablo Sarabia också slängdes in. Han drog på sig två gula kort inom fyra minuter (Sevilla log redan under med 0-1) och därefter reste sig aldrig Sevilla igen.

Det var onödigt av Sevilla att ta med så många bra spelare, med tanke på att de fortfarande ligger tvåa i gruppen och har avgörandet i egna händer när de möter gruppettan FC Krasnodar på hemmaplan den 13 december. Tränaren Pablo Machin har varit lysande hittills men detta var en tavla, i mitt tycke. Så med trötta ben och en förlust i ryggen kommer Sevilla till ett jätteviktigt möte, för att kunna behålla ledningen i ligan, för Barcelona och Atletico Madrid, som spelar samma dag.

Därmed är detta ett helt öppet möte, enligt mig. När marknaden erbjuder 1,87 i odds på att Alaves fortfarande ska vara obesegrade hemma, mot ett Sevilla som är trötta, finner jag ett stort värde och lägger ett spel hos bet365 , Goliath eller Rizk .

---
Bekräftad startelva Alaves: Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Martin Aguirregabiria, Jony, Manu Garcia, Tomas Pina, Ibai Gomez, Jonathan Calleri & Mubarak Wakaso.

Bekräftad startelva Sevilla: Tomas Vaclik, Daniel Carrico, Simon Kjaer, Sergi Gomez, Gabriel Mercado, Franco Vazquez, Roque Mesa, Ever Banega, Sergio Escudero, Wissam Ben Yedder & Andre Silva.
---

This is the stats tab
This is the post tip