På Estadio de Mendizorroza har Alaves en väldigt tuff uppgift framför sig när Europa League mästarna Sevilla gästar dem. Alaves har en formsvacka med två raka förluster i den spanska La Liga samt att de blev förnedrade i sin senaste match, som ägde rum i den spanska cupen, Copa del Rey. Även Sevilla har en förlust i ryggen i ligan, men den kom borta mot tabellettan Atletico Madrid. Innan dess hade Sevilla spelat nio matcher utan förlust, där de vann sju av dem. En ny Sevilla ligavinst är att vänta.

Alaves är lite illa ute i tabellen och ligger två poäng ovanför nedflyttningsstrecken, på en sextonde plats. I de två senaste matcherna har det blivit förluster hemma mot Atletico Madrid med 1 - 2, vilket inte är fy skam - då Atletico Madrid gör en lysande säsong och ligger i toppen av tabellen. Men att sedan förlora med 1 - 3 borta mot nykomlingar Cadiz är mindre bra. Där blev mittbacken Alberto Rodriguez Baro utvisad och är avstängd till denna match. Efter Cadiz matchen spelade Alaves i cupen, borta mot Almeria, som håller till i den andra divisionen, där dock endast tre ordinarie Alaves spelare startade. Alaves log under innan Tomas Pina drog på sig ett rött kort och därefter läcks de in mål. Det blev en 0 - 5 förlust för Alaves. Under all kritik.

Sevilla hade hittat en fin form där de bland annat hade besegrat tabellfemman Real Sociedad innan de reste till huvudstaden för att ta sig an Atletico Madrid. Men de blev för svåra även för Sevilla, trots att Sevilla hade 66 % bollinnehav, som fick se sig besegrade med 0 - 2. Därefter blev det en cupmatch borta mot Leganes, som håller till i den andra divisionen, där endast mittbacken Diego Carlos var ordinarie för Sevilla (förutom målvakten). Med bänkspelarna Sevilla ägde matchen, som slutade mållöst, och kastade in tyngre namn till förlängningen, bland annat Lucas Ocampos - som avgjorde matchen med sitt segermål.

Alaves har släppt in på tok för många mål under en längre tidsperiod, i sina samtliga sju senaste matcher, medan Sevilla har ett av landets starkaste defensiv. Mål kommer Alaves definitivt att släppa in mot Sevilla - som bör göra fler mål än vad de släpper in. Inför matchen ligger Sevilla på en sjätte plats. Vid en seger klättrar Sevilla upp till en fjärde plats och det tippar jag blir fallet.

Speltips Alaves - Sevilla:
2 - odds 1.80 hos SpeedyBet , Bethard & FastBet .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Florian Lejeune, Victor Laguardia, Ximo Navarro, Luis Rioja, Tomas Pina, Rodrigo Battaglia, Martín Aguirregabiria, Joselu & Édgar Méndez.

Bekräftad startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Sergi Gómez, Marcos Acuña, Ivan Rakitic, Fernando, Joan Jordán, Suso, Youssef En-Nesyri & Lucas Ocampos.
---

This is the stats tab
This is the post tip