Det är bara en seger som gäller för Sevilla i fredagsmatchen, i den spanska La Liga, när de reser till Mendizorroza för ett möte mot Deportivo Alaves. En seger skulle innebära att Sevilla skulle vara tre poäng ifrån stormakten Real Madrid, som är tabellettan. Lika viktiga poäng står på spel för hemmalaget Alaves, som befinner sig i bottenzonen och har fyra poäng upp till säker mark.

I sex säsonger i rad, sedan uppflyttningen från Segunda Division, har Alaves oftast hamnat på den nedre halvan av tabellen. Denna säsong är de riktigt illa ute. Bara 21 poäng efter 26 omgångar duger bara inte. Inget annat lag har nätat så få mål som dem. Ändå finns Joselu, med 12 fullträffar, i högform. I den senaste matchen var det dock Gonzalo Escalante och Edgar Mendez som hittade nätmaskorna - men det räckte ändå inte till för att slå Getafe, i en match som slutade oavgjort. Ett avbräck är att Mamadou Loum på det centrala mittfältet drog på sig sitt femte gula kort för säsongen och missar mötet mot Sevilla.

Mittbackschefen Jules Kounde är tillbaka i Sevilla, efter att ha varit avstängd i derbyt mot Real Betis. Det gick bra ändå, då Ivan Rakitic satte dit en straff och Munir El Haddadi utökade ledningen innan Sergio Canales utjämnade, från en snygg frispark på övertid, till slutresultatet 2 - 1. Tre viktiga poäng i toppstriden. Formen är fin med tolv raka matcher i La Liga utan nederlag. Anfallaren Rafa Mir, med 8 ligamål, är lagets toppskytt. Dock har Youssef En-Nesyri återvänt från skada och är en klass för sig.

Sevilla har allt och lite till som krävs för att resa hem med alla poäng. Med tanke på att ligaguldet står på spel och att de inte har råd att tappa fler poäng till Real Madrid är motivationen helt på topp. Därmed blir det ett spel på en rak Sevilla seger i matchen.

Speltips Alaves - Sevilla:
2 - odds 1.94 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Florian Lejeune, Victor Laguardia, Nahuel Tenaglia, Gonzalo Escalante, Pere Pons, Tomas Pina, Edgar Mendez, Luis Rioja & Joselu.

Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Joan Jordan, Fernando, Ivan Rakitic, Jesus Corona, Youssef En-Nesyri & Lucas Ocampos.
---

This is the stats tab
This is the post tip