Den enda "professionella" matchen i fotbolls Spanien på fredag spelas på Estadio Carlos Belmonte där Albacete tar emot Gimnastic i omgång 12 av La Liga 2. Utdelningen på att hemmalaget vinner matchen ger strax under dubbla pengarna och det råder ingen tvekan om att Albacete, som befinner sig på en sjätte plats, ska vara klara favoriter över Gimnastic som ligger näst sist i tabellen. Dock är det mycket som kan hända här då båda lagen har kommit igång med målskyttet på sistone.

Överlag har Albacete lyckats bra med att göra mål både på stora och små lag. På de fem inledande hemmamatcherna har det blivit mål i samtliga möten. Då har Albacete mött lag som Deportivo La Coruna, Cordoba, Cadiz, Zaragoza och Almeria. Även i den spanska cupen blev det två mål mot Lugo. Så Albacete snittar på cirka 1,5 mål per hemmamatch så det ska mycket till för att de inte ska lyckas göra mål mot Gimnastic - som i sin tur har släppt in mål i alla bortamatcher hittills denna säsong.

Men Albacete släpper in en hel del mål bakåt också. På elva spelade ligamatcher är det endast jumbon Cordoba som inte har lyckats göra mål på Albacete. Alla andra motståndare har alltså lyckats med bedriften och Gimnastic har gjort mål på Albacete i alla deras fem senaste inbördes möten. Se här:

La Liga 2: 11/2, 2018
Albacete 0 - 1 Gimnastic

La Liga 2: 17/9, 2017
Gimnastic 3 - 1 Albacete

La Liga 2: 24/1, 2016
Albacete 1 - 1 Gimnastic

La Liga 2: 23/8, 2015
Gimnastic 2 - 2 Albacete

Copa del Rey: 11/9, 2013
Gimnastic 1 - 1 Albacete

Albacete är ett lag som passar Gimnastic väldigt bra, eftersom Albacete spelar väldigt öppet och med ett försvar som ligger högt upp på planen. Nu har dessutom Gimnastic hittat en bra form och kommer till denna match med en 2-1 seger mot Real Oviedo. Även Albacete kommer till denna match med en 2-1 vinst, mot Extremadura, så oddset för att det ska smälla från båda håll borta inte vara så stort - något marknaden inte är enig med mig om.

När marknaden erbjuder över dubbla pengar så kan jag inte motstå ett spel. Därmed lägger jag ett spel på att båda lag gör mål, till 2.05 i odds hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen .

---
Preliminär startelva Albacete: Tomeu Nadal, Mathias Olivera, Jesus Chus Herrero, Alvaro Arroyo, Alvaro Tejero, Jon Erice, Mickael Malsa, Eugeni Valderrama, Aleix Febas, Jeremie Bela & Alfredo Ortuno.

Preliminär startelva Gimnastic: Isaac Becerra, Josua Mejias, Raul Albentosa, Liassine Cadamuro, Sebastian Coris, Javi Moreno Marquez, David Rocha, Brugui, Manu Barreiro, Jose Morente & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip