Speltips: Albanien över 0,5 mål @ 1,72 - X3000 -

Ett slutspelsklart Spanien mot ett poängjagande Albanien i Düsseldorf där det blir svenskt på planen i form av domare Glenn Nyberg.

Spanien är så här långt det lag som sett bäst ut tillsammans med Tyskland detta mästerskap. Står på maximala sex poäng efter två matcher och har 4-0 i målskillnad. Öppnade med 3-0 mot Kroatien och vann sedan med 1-0 efter ett självmål av Italien. Hade dock 20 målchanser (och över 2 i xG) så det var ingen orättvis vinst.

Alltid lite lurigt med lag som redan är klara för avancemang. Hur tänker tränaren och vilka kommer att spela. Blir det en helt ny startelva på planen eller vill Luis de la Fuente behålla elvan så intakt som det går? Kommer i alla fall att behöva förändra på mitten då Rodri är avstängd efter fått ostskiva så väl mot Kroatien som mot Italien. Sedan tror vi väl att några truppspelare får chansen som Jesus Navas, Álex Grimaldo, Daniel Vivian, Álex Baena, Martín Zubimendi och Joselu. Lite mer osäkert om man väljer att byta keeper. David Raya och Álex Remiro hoppas så klart att de ska få överta vantarna här men det kan bli så att Unai Simón får fortsätta mellan stolparna.

Nacho Fernandez och Ayoze Perez dras med lättare skador och kommer inte att medverka här utan inväntar slutspelsmatcherna.

Albanien ger sig själva chansen till avancemang?

Albanien har så här långt gjort ett bra mästerskap och föll bara med 1-2 mot Italien i premiären där alla tre mål kom innan matchuret slagit 16. Även mot Kroatien inledde Albanien matchen med ett tidigt mål när Qazim Laci satte 1-0 redan efter 11 minuter. Höll ledningen till ca kvarten kvar när man åkte på ett par otursminuter med Kroatien-reducering och ett olyckligt självmål av Klaus Gjasula. Samme Gjasula fick dock revansch när han långt in på stopptid skickade in kvitteringen och fixade en pinne till Sylvinhos mannar. Hoppet lever om att ta sig slutspelet, då man i nuläget är rankade fjärde bästa trean i turneringen.

Till skillnad mot Spanien så måste Albanien mönstra bästa möjliga lag här och även om hela fem spelare riskerar avstängning (om de plockar på sig kort här) så är det inget Sylvinho tänker på när han tar ut startelvan. Så med andra ord bör det bli samma backlinje och mittfält som i de första matcherna. Framåt kändes det bättre mot Kroatien än mot Italien så Rey Manaj bör åter peta Armando Broja i spetsrollen. Taulant Seferi som startade första match får nog också finna sig i bänkplats här, precis som mot Kroatien.

Ingen spelare som åkt på någon skada så hela EM-truppen tillgänglig här, så när på anfallaren Mirlind Daku som är avstängd efter sjungit en "förolämpande anti-Nordmakedonienramsa" efter matchen mot Kroatien. Daku hade nog ändå inte startat matchen men får nu alltså inte medverka här eller i en eventuell första slutspelsmatch. 

Tror att Albanien ger det en rejäl chans här att ta sig till slutspel och har gjort mål i de två första matcherna. Spanien har än så länge inte släppt in något mål men förväntas nu rotera rejält i elvan och de som kommer in är så klart bra men inte på samma nivå som de allra bästa spanska spelarna. 

Tycker det finns värde i att Albanien gör mål i matchen och kommer lägga en slant på det, sedan om det räcker för att ta poäng eller ej får vi se. Gjorde 12 mål på 8 matcher i kvalet och senast det var match mellan dessa lag så slutade det 2-1 till Spanien i en träningsmatch. Spanien släppte bara in fem mål i kvalet, men kostade på sig mål bakåt både mot Cypern och Georgien när man var klara för EM.  

Spelet sitter om Albanien gör mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip