Spel: Sebastian Larsson ö7.5 assist 1.80 Unibet

7 assist förra året i AIK. Tar alla fasta situationer och Gnaget med flertalet nickstarka spelare kommer fortsätta göra en hel del mål på fasta. Förändringen som jag ser det är presspelet i AIK som har en betydligt högre utgångsposition därför tror jag att Seb kan få någon/några assist genom hur bra han faktiskt är i pressen och hur han kommer närmare målet. Ryktas även om Bilal Hussein out i några veckor, om Ceesay då ersätter så kommer han diktera spelet längre ned i banan. Blir det Ayari så är det lite mer som med Bilal just nu och en jämnare tvåa på mitten i fördelningen. Tror definitivt att Sebastian Larsson slår fjolårets assistantal.

Spel: Darijan Bojanic flest målgivande passningar 21.00 Unibet

Fått en offensivare roll i å med Loret Sadikus intåg i truppen. Tar fasta situationer och det är väl ingen hemlighet kring hur fin fot Darijan har. Hammarby skapar alltid mycket chanser och kan absolut göra flest mål i serien. Darijan har än så länge inte fått så stor utdelning i assist men mycket tillfälligheter avgör och jag tror det kan lossna i år ordentligt i en mer framskjuten roll.

Spel: Christian Kouakou över 11.5 mål 2.00 Unibet

Förra året landade ”CK” på 12 mål och i år ser han ännu hetare ut. Med kreativa och irrationella spelare som Shabani och Zeidan samt en släpande Filip Rogic så är allt som upplagt för att spetsen i form av Christian Kouakou ska dunka in målen. En del klubbar har varit ute efter hans underskrift och är ingen hemlighet att han är eftertraktad. Unibet har dock en försäkring här i att spelet blir ogiltigt om spelaren inte avslutar säsongen i samma lag. Således känner jag mig trygg i att han gör minst 12 mål så het som han sett ut på försäsongen och hur spelet är anpassat för honom.

Spel: Kiese Thelin fler mål än Victor Edvardsen 2.10 Unibet

Två tunga nyförvärv där båda ska vara med i kampen om skytteligan. Djurgården experimenterar lite mer i trion där framme med olika roller, där jag tror Edvardsen ibland kommer utgå ifrån en kant och inte alltid spela 9:a. Edvardsens bästa insatser har kommit ur matchbilder med större yta, inte helt enkelt som spjutspets mot lag som ligger väldigt lågt mot Djurgården. Kiese är hotet roteringen men Milos har uttalat sig om hur han ser på att rotera laget så antar att det inte blir i lika stor utsträckning som tidigare MFF-tränare. Tycker inte heller Abubakari har imponerat så värst så Kiese Thelin kommer spela under våren och stå för målen. Tror att Kiese gör något fler mål än Victor Edvardsen.

Spel: Nabil Bahoui bästa målskytten i AIK 1.75 Unibet

Konkurrerar just nu med Nicolas Stefanelli, men när (?!) John Guidetti ansluter i sommar så tror jag mer på att Nicolás återgår till ytter som utgångsposition som han spelade fåtal matcher förra året. Alternativt spelar i ”pocket”-ytan bakom Nabil Bahoui och John Guidetti då Bartosz gillar den rollen med Stefanelli. Oavsett så tror jag att Nabil Bahoui gör fler mål än Nicolás Stefanelli så som spelet har sett ut.

Hoppas ni hänger med på några av långtidsspelen. Har ni frågor eller åsikter får ni gärna kommentera :)

This is the stats tab
This is the post tip