Äntligen dags för premiär i världens bästa liga - Allsvenskan.
Kommer här publicera några långtidsspel jag gillar.

Vet att långtidsspel kan vara lite av en vattendelare då många inte gillar att låsa pengar under lång tid. För min egen del är det en spelform jag älskar.

1. Hammarby att ta under 51,5 poäng, 1.65 på Expekt . Finns under fliken Lagspecial under länken för Hammarby.

Tog 44 poäng i fjol. Då överpresterade de kraftigt kontra expected points, olika mätverktyg jag sett uppskattade att Hammarby skulle ta 37-38 poäng.

Är Hammarby så mycket bättre den här säsongen bara för att Kim Hellberg tagit över? Inget tyder på det just nu i alla fall. Har dessutom ett flertal unga spelare som kan komma att säljas under sommaren, så inte omöjligt att det blir lite trupprotation då, vilket knappast är positivt för Hellberg.

2. AIK att sluta före Hammarby. 2.10 på Expekt . Finns under fliken Allmänna lagmarknader.

Gnaget hade en mardrömssäsong 2023. Särskilt första halvan. Efter att Henning Berg kom in har det sett bättre ut och poängantalet var nära Hammarbys andra halvan av säsongen. Tycker AIK sett fortsatt bra ut under försäsongen och Svenska Cupen och håller faktiskt laget ett snäpp över Bajen för dagen.

3. Modesto att göra flest mål i AIK. 15.00 på Expekt . Finns udner fliken för AIK.

Ett långskott såklart. Har svårt att se någon annan än Pittas vinna AIK:s interna skytteliga om denne blir kvar över en hel säsong. Problemet för AIK:s del är bara att denna ryktas bort. Storklubbar ska vara intresserade och jag blir inte förvånad om AIK säljer cyprioten i sommar.

Modesto gjorde sex mål i fjol (tvåa i interna skytteligan). Har alla chanser att göra det ännu lite bättre i år med en offensiv utgångsposition. Kan han upprepa fjolårets summa skulle det kunna räcka. För utöver Pittas skrämmer inte konkurrenterna:
Guidetti spelar inte matcher än.
Faraj och Taha Ayari gör inte så många mål och kommer säkert dela på en del speltid.
Saletros har mest fasta situationer och Celina gör inte så många poäng.

IKT mindre speltid i år?

4. Kiese-Thelin att göra under 14,5 mål. 1.70 på Expekt .

Gjorde 16 mål i fjol. Men då spelade han så gott som ALLT, då han inte hade någon särskilt stor konkurrens i anfallet. Klarade sig utan skador också. Nu har Botheim m.fl. kommit in och Malmö har stor konkurrens på alla offensiva positionerna, så jag hade blivit förvånad om IKT kommer upp i lika många minuter. Kommer ju också kvala till Europa, vilket kommer innebära att rotation är nödvändigt av den anledningen också.

Jag hade något underspel på Thelin förra säsongen också, då var han uppe i 10 mål innan någon hann blinka. I år tror jag inte på samma succé.

5. Djurgården topp 3, 2.25 på bet365

Mellasäsong i fjol, var ändå med i toppen. Ser nu bra ut igen och är framme i final i Svenska Cupen. Maömö är givet som topp tre-lag, tycker det finns frågetecken runt andra tilltänkta topplag som Häcken och Elfsborg. Djurgården bör vara med där uppe. Att de ska kvala till Europa är en tänkbar negativ faktor, men det finns pengar att förstärka med i sommar om det skulle behövas.

6. IFK Göteborg att ta över 39,5 poäng, 1.85 Expekt . Finns under fliken för IFK Göteborg.

Mardrömssäsong i fjol - då blev det 34 poäng. Enligt diverse expected points-tabeller borde Blåvitt tagit 40-42 poäng då. Borde ha förutsättningar att göra det klart bättre i år då nye tränaren fått tid med laget m.m. Är inget topplag, men med lite lugn och ro börde kuna puttra på i mitten av tabellen, då ska den här linan gå att lösa.
This is the stats tab
This is the post tip