Speltips: Athletic Bilbao vinna matchen @ 1,72 - Expekt -

Det skiljer nästan 40 poäng mellan dessa lag i La Liga. Almeria är sist i serien med ynka sex poäng inspelade. Bilbao på femte plats med 45 poäng.

Almeria har fem kryss på hemmagräs och tre av dem har kommit i närtid. Betis, Mallorca och Girona var alla 0-0 matcher och även senast blev det en nolla i målkolumnen för Almeria. Släppte dock in tre mål och inkasserade säsongens sjätte hemmaförlust och totalt nu 17 nederlag på 23 matcher.

Hade inte råd att förstärka nämnvärt i transfer fönstret men lånade in lite ströspelare och signade även backen Aleksandar Radovanovic och mittfältaren Jonathan Viera på korttidskontrakt. Viera kan starta här precis som anfallslånet Choco Lozano (a, Getafe). Normala spjutspetsen Leo Baptistao är avstängd efter rött kort (på bänken) senast. Cesar Montes, Arnau Puigmal, Ibrahima Kone och Luis Suarez dras alla med skador och kan komma att missa matchen. Precis som förra gången vi rekade Almeria så är det Sergio Arribas som känns som det största (enda) hotet framåt. Satte tröstmålet senast i 1-2 förlusten mot Valencia och här får vi runt 1,70 på att han drar minst ett skott på mål.

Almeria med en fot i La Liga 2

Athletic Bilbao visade styrka senast när man mosade Mallorca med 4-0. Innan dess 0-1 mot Valencia och 0-0 mot Cadiz. Har fint läge att ta sig till final i Copa del Rey efter vunnit med 1-0 borta mot Atletico Madrid i första semifinal mötet. Den matchen spelas i slutet av månaden så inget som stör här.

Låg lågt under transferfönstret och verkar nöjda med truppen. Skadeläget är inte optimalt då man man ser ut att sakna backen Inigo Lekue och anfallarna Nico Williams & Alex Berenguer Även sen test på Gorka Guruzeta som klev av efter 52 minuter mot Atletico. Så kanske inte kan räkna med målfest här om Nico Williams, Guruzeta och Berenguer missar matchen. Om detta sker så finns ändå Inaki Williams och Asier Villalibre att tillgå. Vi får se hur läget ligger närmare matchdag.

Vi tror inte bortalaget bränner chansen att ta sig upp på Champions League plats här. Kanske inte vinner med många mål men nog borde Bilbao vinna matchen. 0-2 eller 1-2 är tänkbara resultat. Almeria är trots allt nästan redan i La Liga 2 och tveksamt om de ens själva tror det går att rädda kontraktet.

Spelet sitter om Athletic Bilbao vinner matchen.
This is the stats tab
This is the post tip