Speltips: Båda lagen gör mål i matchen @ 1,72 - X3000 -

Självklart är Atletico Madrid ett bättre fotbollslag än Almeria men vissa matcher kommer olämpligt och detta är en sån match för Atletico. Har retur i cupen kommande vecka där man ska försöka vända på steken borta mot Athletic Bilbao. Föll hemma med 0-1 efter att gästerna målat på straff. Hade själva 20 målchanser men de flesta av dem blockades eller hamnade utanför målburen.

Närmast kommer Atletico från en annan 0-1 förlust då man föll borta mot Inter i Champions League. Skapade där inte mycket och förlusten kunde ha varit större. När vi ändå går igenom Atleticos senaste matcher så bör också nämnas att de vann i ligan med 5-0 hemma mot Las Palmas, trots bara 35% bollinnehav och sju skott på mål.

Bortaspelet har varit lite si och så under säsongen. 4-2-6 i ligan och 1-2-0 i Champions Leagues gruppspel.

Ser ut att sakna backparet Cesar Azpilicueta & Jose Maria Gimenez som dras med skador. På mitten är Thomas Lemar borta sedan tidigare och framåt får tränare Diego Simeone klara sig utan Antoine Griezmann. Mot Las Palmas körde Simeone med Angel Correa och Marcos Llorente i anfallspositionerna med minst sagt lyckat resultat. Frågan är om han gör om det här eller blir det mer renodlade anfallarna Memphis Depay / Alvaro Morata som tar plats på topp? Hur som helst har Marcos Llorente sett pigg ut på slutet och när vi får hela 2,60 i odds ( X3000 ) på att ett av hans skott går på mål så hugger vi direkt och försöker jobba in den som kul TV-spel under matchen.

Skälläge för Almeria?

Almeria står fortfarande utan seger efter 25 matcher. Ska man gå hela säsongen utan att vinna? Nja det ställer vi oss tveksamma till. Har faktiskt sett skapligt ut på slutet med kryssmatcherna mot Athletic Bilbao och Granada. Som vi skrev i tidigare rek så var man trots en man mindre i nästan hela andra halvlek mot Bilbao nära tre poäng genom farliga kontringar.

Senast mot Granada sattes 1-0 tidigt och efter en kvart fick man ett VAR beslut mot sig. 2-0 där och Granada hade fått svårt att komma igen i matchen. Tränare Gaizka Garitano hoppas ha hela truppen tillgänglig. Står i alla fall klart att anfallarna Largie Ramazani och Leo Baptistao är tillbaka efter avstängningar. Backen Cesar Montes har lämnat sjukstugan och tränat under veckan. Offensiva pjäserna Ibrahima Kone och Luis Suarez ska testas sent för att se om skadorna ger med sig. Finns en del fina fötter i laget som Sergio Arribas, Lucas Robertone och lovande backen Marc Pubill. Framåt väntar man på att honduranen Choco Lozano ska hitta rätt. Lär starta här på topp med Adrian Embarba.

Almeria har tidigare under säsongen tänt till när man mött topplagen och har 1-3 Real Madrid (h), 2-5 Girona, 1-3 Sociedad, 2-3 Barcelona och 2-3 Real Madrid (b). När Almeria gästade Metropolitano Stadium i bortamötet med Atletico blev det förlust med 1-2.

Atletico har mycket att tänka på medan Almeria endast har som mål att ta en match i taget på den branta vägen mot nytt kontrakt. Ser det inte som någon totalt omöjlig uppgift att skrälla här men spelet vi lägger störst vikt vid blir att båda lagen gör mål. Ok att Atletico har fyra matcher i bagaget där endast ett av lagen gjort mål men svårt att se dem inte få in en boll här. Almeria får åter offensiva krafter och gillar att ligga på lur mot storlagen som ofta har betydligt mer bollinnehav. Borde som sagt satt minst en boll mot Bilbao och senast mot Granada så kunde det med lite tur blivit fler än ett mål.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip