Espanyol har hittat en magisk form när de reser till Estadio Mediterráneo för att ta sig an Almeria, i den spanska andradivisionen, La Liga 2. Med åtta omgångar kvar av ligaspelet har Espanyol, som leder ligan med två poäng före Mallorca, ännu inte säkrat avancemang i toppdivisionen - även om det ska mycket till för att de inte ska greja detta. Till detta möte kommer Espanyol med fem raka segrar i ryggen medan Almeria har drabbats av en formsvacka - så det är helt klart en enorm fördel till gästerna.

Almeria har gjort en bra säsong och ligger på en tredje plats i tabellen. Med största sannolikhet kommer de att vara bland de fyra lagen som får kvala till La Liga - men de har åtta poäng upp till Mallorca i tabellen som har den andra och sista direktbiljetten. Under nästan hela detta år har Almeria varit ojämna och har haft bekymmer med kontinuitet i sitt spel, vilket de fortfarande har. I de två senaste ligamatcherna har Espanyol stått för dåliga insatser och därmed förlorat mot Rayo Vallecano och Real Zaragoza.

Espanyol går som tåget och är starkare än de var i toppdivisionen förra säsongen. Det råder ingen tvekan om att Espanyol har allt som krävs att vinna Segundan och ta sig direkt tillbaka till toppfotbollen i Spanien, med tanke på att de också har de bästa truppen. Formen är bättre än någonsin med fem raka segrar över Logrones, Castellon, Fuenlabrada, Albacete och Leganes, där Espanyol har nätat hela 16 mål på dessa fem senaste matcher. Det är väldigt imponerande med tanke på just motståndet.

När lagen möttes i säsongens första möte, i december 2020, vann Espanyol i Barcelona med 2 - 1. Sedan dess har Espanyol spelat betydligt bättre medan Almeria har spelat betydligt sämre och har en formsvacka. När lagen möts igen så ser jag Espanyol som givna favoriter. Därmed lägger jag ett spel på en Espanyol seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Almeria seger och vinst vid en rak Espanyol seger i matchen.

Speltips Almeria - Espanyol:
2 asian 0 (samma som Espanyol draw no bet) - odds 1.68 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Almeria:
Giorgi Makaridze, Sergio Akieme, Jorge Cuenca, Nikola Maras, Ivan Balliu, Radosav Petrovic, Samu, Jose Carlos Lazo, Lucas Robertone, Brian Rodriguez & Umar Sadiq.

Preliminär startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Didac Vila, David Lopez, Leandro Cabrera, Adria Pedrosa, Adrian Embarba, Keidi Bare, Sergi Darder, Javier Puado, Landry Dimata & Raul de Tomas.
---

This is the stats tab
This is the post tip