Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Power Horse Stadium där Almeria gästas av Espanyol. Marknaden erbjuder jämna 1x2 vinnarodds. En av anledningar är att Espanyol har visat prov på fin form och har två raka segrar bakom sig. Dock är detta ett möte mellan ett starkt hemmalag och ett svagt bortaplan i Spanien - som riskerar att få sin svit bruten.

Segunda Division vinnaren Almeria har givetvis som mål att hålla sig kvar i den högsta divisionen. Efter nästan halva säsongen ligger de på plats 14 i tabellen och har 2 poäng ner till bottenstriden. Spelschemat har varit tuff. Ändå har det blivit poäng mot Atletico Madrid och Valencia, i de senaste omgångar. Tränaren Rubi har lyckats väl, i synnerhet på hemmamark - där det har blivit 16 poäng på 9 försök. Stabilt!

Tränaren Diego Martinez har fått ordning på Espanyol, som har en poäng fler och en placering högre än nykomlingen Almeria. Efter omstarten har det inte blivit något nederlag alls. Efter kryssmatcherna mot stadsrivalen FC Barcelona och därefter Girona har Espanyol besegrat Getafe och Real Betis. Däremellan har det blivit utgång från Copa Del Rey, då Athletic Bilbao blev för svåra. Anfallaren Joselu är i högform och viktig, då han har nätat 10 av lagets 22 fullträffar.

Då Almeria är svårslagna på hemmagräs är det svårt att se detta möte som vidöppet. Speciellt då Espanyol sällan vinner på resande fot. I stället finns det ett värde att lägga ett spel på en seger till Almeria på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Espanyol och vinst vid en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Almeria - Espanyol:
1 asian 0 (samma som Almeria draw no bet) - odds 1.76 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Almeria:
Fernando Martinez, Alejandro Pozo, Rodrigo Ely, Juan Brandariz, Sergio Akieme, Samu, Gonzalo Melero, Leo Baptistao, Lucas Robertone, Largie Ramazani & El Bilal Toure.

Preliminär startelva - Espanyol:
Alvaro Fernandez, Oscar Gil, Cesar Montes, Leandro Cabrera, Brian Olivan, Aleix Vidal, Vinicius de Souza Costa, Sergi Darder, Javier Puado, Martin Braithwaite & Joselu.
---

This is the stats tab
This is the post tip