Speltips: Över 9,5 hörnor i matchen @ 1,95 - Nordicbet -

Botten mot toppen kan man lugnt säga då det skiljer smått otroliga 43 poäng mellan dessa lag i La Liga. Att Almeria skulle ligga i nedre regionen var det nog många som hade förutspått men om någon sagt att Girona skulle vara i delad serieledning efter 19 omgångar så hade trott han / hon skämtade.

Förra säsongen tog Girona 49 poäng på hela säsongen (38 matcher) så då förstår vi att laget har överträffat alla förväntningar. Om man mot alla odds skulle plocka hem ligan så lär det uppföras en staty av tränare Michel, som fick sparken från Huesca så sent som säsongen 20/21.

Truppen är egentligen inte så märkvärdig. Paulo Gazzaniga var under många säsonger back-up keeper i Premier League klubbarna Southampton och Tottenham men nu ordinarie burväktare hos Girona. Daley Blind sas vara slut när han lämnade Manchester United och flyttade hem till Ajax men han still going strong vid 33 år och är den som styr backlinjen. Tyvärr gick mittbackskollegan Eric Garcia (Barcelona, lån) sönder i Copa del Rey matchen mot Elche och även tänkbare ersättaren David Lopez är borta pga skada. Så det lär bli Juanpe som får lira bredvid Blind.

På mitten ser det ut att bli Pablo Torre, Ivan Martin och Aleix Garcia då både Viktor Tsygankov och Yangel Herrera dras med skador. Framåt har man bra spelare som Savio, Valery, Artem Dovbyk och Cristhian Stuani som failade i England när han var i Middlesbrough, men är ett levande bevis för att man inte är en kass spelare bara för att man inte passar i en viss liga.

Almeria har på 19 matcher skrapat ihop 5 poäng och det tack vare fem kryssmatcher. Alltså står man utan seger när halva säsongen är spelad. Är laget då verkligen så usla som statistiken visar. Nja hade en rutten senhöst med ett par käftisar (Sevilla 1-5 Bilbao 0-3 och Girona 2-5) men annars är det mest uddamålsförluster som tex 1-2 och 2-3 borta mot Atletico Madrid och Barcelona och senast föll man med 0-1 borta mot Osasuna.

På hemmagräs har man 0-0 i sina två senaste matcher (Betis och Mallorca). Får till denna match klara sig utan trion Houboulang Mendes, Iddrisu Baba och Marciano Sanca som alla ska spela Africa Cup of Nations. Har också skadefrånvaro på Marc Pubill, Gonzalo Melero, Arnau Puigmal och Luis Suarez (inte "den" Luis Suarez). Ska testa Ibrahima Kone sent men tveksamt om han kan medverka då han tvingades tacka nej till ACON.

På topp har man Leo Baptistao är åter i Spanien efter en sväng i Kina och Brasilien. Samlar dock på sig fler kort än mål nu för tiden så ingen man kan lita på ska fixa nytt kontrakt. Nej om laget ska ha någon chans att hänga kvar så måste det nog till nyförvärv snarast.

15 hörnor senast lagen möttes

Nog fakta om lagen, nu till spelet vi lägger i matchen. Girona förväntas föra matchen medan Almeria inte har något att förlora och ingen förväntar sig att laget ska ta poäng. Det kan öppna för att man i alla fall försöker gå framåt och skapa chanser (hörnor). Vi har sett matcher med "topplag" mot bottenlag där det pressas på men inga mål kommer och då kan det bli lite frustration och skott i tid och otid. Ett bra exempel i nutid är när Aston Villa mötte Sheffield United i Premier League. 78 % bollinnehav och 656 passningar men till slut så var det ett stopptidsmål som "räddade" poäng för Villa. Det som var intressant för vårat spel är att Villa i den matchen skapade nio hörnor på egen hand. Sheffield fick en hörna, men som sagt man lirade på bortaplan och nästan bara låg på försvar. Almeria är förhoppningsvis inte lika fega utan bjuder på lite mer offensiv fotboll.

Girona är ett lag som gärna skapar och släpper till hörnor. I sina fem senaste bortamatcher har det gått över 9,5 linan i fyra av matcherna och i den femte så landade det på 9 hörnor. Om vi ser på Almeria så ligger det ofta och nosar kring 9-10 hörnor i deras matcher. Då Almeria spelar hemma här så bör man kunna bidra med 3-4 hörnor och Girona ska kunna komma upp i minst 7-8 hörnor. När lagen ställdes mot varandra på Estadio Municipal de Montilivi så blev det 9 hörnor för Girona och 6 för Almeria. Själva matchen slutade 5-2 till Girona men den här gången struntar vi i om det blir 0-0 eller målfest, huvudsaken är att det skapas hörnor, minst 10 stycken, gärna en upprepning av hörnmängden från senaste mötet lagen möttes.

Spelet sitter om det blir tio eller fler hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip