Måndagens enda match i fotbolls Spanien, när det gäller professionella ligor, så klart, spelas på Estadio del Mediterraneo där Almeria tar emot Malaga. Det är tredje omgången i den spanska andra divisionen, La Liga 2 (kallas även La Liga 1|2|3). Bortalaget Malaga bär favoritskapet till segern, till cirka 2.30 i vinnarodds. Egentligen är det inte så konstigt med tanke på hur Malaga har startat ligan, men Almeria är också är bra lag. Något målkalas lär vi definitivt inte se och det är just där jag finner mest värde i denna match.

Rent generellt är det målsnålt när Almeria är inblandade. Öppningsmatchen förlorade de mot Cadiz med 0-1 borta, i en match där Almeria knappt skapade något. Därefter tog Almeria emot Tenerife hemma, tog ledningen men Cesar de la Hoz drog på sig två gula kort på fem minuter och sedan spelade Almeria en man kort i 36 minuter. Dock lyckades Filip Malbasic kvittera för gästerna och matcherna slutade 1-1. Almeria hade endast ett skott på mål i detta möte och har för övrigt väldigt svårt att komma till avslut. Försvaret är okej och borde kunna klara av att hålla tätt bakåt när de ställs mot Malaga.

Givetvis är det som så att Malaga vill tillbaka till högsta ligan på en gång. Det har blivit full pott efter två matcher. Det började mot Lugo borta i en 2-1 seger och sedan blev det 1-0 hemma mot Alcorcon. Där hade Malaga endast 40 % bollinnehav och fokuserade mycket på sitt försvarsspel - något som blev lyckat med tanke på utfallet. Det är svårt att göra mål på Malaga, samtidigt som de inte spelat så offensivt som vi tidigare har sett dem i La Liga.

I somras spelade lagen en vänskapsmatch (och dessa ska alltid tas med ytterst lite nypa salt) som slutade 1-1. Innan dess vann Malaga en annan vänskapsmatch år 2016 med 4-0 borta. Senast lagen möttes på riktigt var i högsta ligan under år 2014-2015. Resultaten kommer här:

LaLiga: 10/5, 2015
Almeria 1 - 2 Malaga

LaLiga: 3/1, 2015
Malaga 1 - 2 Almeria

LaLiga: 22/2, 2014
Almeria 0 - 0 Malaga

Även om det tidigare har blivit en del mål när lagen har mötts så är förutsättningarna annorlunda i det kommande mötet. I mitt tycke ska det extremt mycket till att vi får se många mål i matchen och desto svårare att båda lag gör mål. Därmed finner jag ett värde i att båda lag inte ska göra mål och lägger ett spel på utfallet till 1.71 i odds hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .
---
Preliminär startelva Almeria: Rene, Romera, Joaquin Fernandez, Andoni Lopez, Angel Trujillo, Yan Brice Eteki, Joaquin Arzura, Luis Rioja, Jose Corpas, Juan Carlos & Alvaro Gimenez.

Preliminär startelva Malaga: Munir, Miguel Angel Cifu, Luis Hernandez, Pau Torres, Federico Ricca, Alfred N'Diaye, Jose Recio, Renato Santos, Adrian Gonzalez, Juankar & Jack Harper.
---

This is the stats tab
This is the post tip