På Estadio del Mediterraneo tar Almeria återigen emot Reus - denna gång i den spanska cupen. Lagen möttes nyligen, för nästan två veckor sedan i La Liga 2, där båda lagen spelar. Den matchen slutade 2-0 till Almeria som var det klart bättre laget på alla sätt och vis. Där hade Almeria 60 % bollinnehav och ägde hela matchen. Reus fick inte till något skott alls på mål och endast fyra skott utanför, medan Almeria sköt hela sju gånger på mål och sex gånger utanför. Det är i princip ingenting som talar för att vi ska se en annan matchbild när lagen nu ska mötas igen i Copa del Rey.

Efter en trög inledning på säsongen går Almeria som tåget i den andra divisionen i Spanien just nu. Almerias form är på topp och på hemmaplan har laget tre raka vinster. Med fem segrar på sex senaste ligamatcher befinner sig Almeria på en åttonde plats i tabellen. Almeria stod för en kanoninsats i den senaste matchen hemma mot ligafemman Las Palmas, då Almeria vann med hela 3-0. Alla förutsättningar är på plats för att ta en ytterligare vinst mot Reus.

De tre senaste möten mellan Almeria och Reus på Estadio del Mediterraneo har slutat med följande resultat:

La Liga 2: 30/9, 2018
Almeria 2 - 0 Reus

La Liga 2: 22/10, 2017
Almeria 0 - 1 Reus

La Liga 2: 10/6, 2017
Almeria 1 - 0 Reus

Det är ett starkt facit som Almeria har hemma mot Reus, med endast ett insläppt mål på de tre senaste inbördes möten.

Reus är i en formsvacka för tillfället med ingen seger på de fyra senaste matcherna i ligan. Det har blivit två förluster och två oavgjorda matcher. Förutom förlusten mot Almeria har de mött Sporting Gijon, Granada och näst-jumbon Gimnastic. Hela säsongen har faktiskt varit sådär, med tanke på att Reus har plockat endast nio poäng på nio spelade matcher och ligger i och med detta på den nedre halvan av tabellen.

Problemet har varit försvaret då Reus endast lyckats hålla nollan i en av de sju senaste matcher. Det blir oerhört svårt att hålla tätt bakåt, med tanke på att Almeria producerar så pass många mål. I den senaste matchen borta mot Sporting Gijon hade Reus ledningen tills slutminuterna då laget slarvade och drog på sig en straff, som Carlos Carmona förvaltade för Sporting Gijon. Reus spelarna såg knäckta ut efter målet och med den inställningen blir det ännu tuffare att resa till Almeria.

Eftersom det är cup det handlar om nu lär båda lagen rotera en del. Almeria har dock få skadeproblem och en nästinitill komplett trupp. För Reus ser det värre ut. Bäste spelaren - mittbacken Villanueva - är skadad. Precis som Fran Carbià 7/1 ytter, Ricardo Vaz 4/0 fw, David Querol 0/0 fw.

Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.90 på att Almeria återigen ska slå Reus hemma och läggen en rak etta på Almeria till oddset 1.90. Själva oddset finns att hämta hos 888sport , MrGreen och LeoVegas .

---
Preliminär startelva Almeria: Rene, Romera, Juan Fernandez, Lucien Owona, Andoni Lopez, Cesar de la Hoz, Yan Brice Eteki, Juanjo Narvaez, Juan Carlos, Luis Rioja & Alvaro Gimenez.

Preliminär startelva Reus: Pol Freixanet, Gonzalo Pereira, Jesus Olmo, Alejandro Catena, Angel Bastos, Adrian Guerrero, Mario Ortiz, Luis Gustavo, Juan Dominguez Lamas, Alfred Planas & Miguel Linares.
---

This is the stats tab
This is the post tip