Speltips: Sevilla dnb @ 1,71 - X3000 -

Vinstlösa jumbon Almeria gästas av 14e placerade Sevilla i måndagens enda La Liga match.

Som sagt efter 27 omgångar ör Almeria fortfarande utan seger. 9 kryss och hela 18 förluster är det dystra siffrorna som Gaizka Garitano manskap har. Saknar framför allt en stabil avslutare som levererar match efter match. Hade förhoppning på Leo Baptistao men brassen har bara gjort fyra mål. Luis Suarez har varit skadad under större delen av säsong och inte kunnat gör sig själv rätta. Ändå stått för 4 mål på de 10 matcher han spelat. Här verkar varken Baptistao eller Suarez kunna medverka pga skador. Även Ibrahima Kone dras med skada i forwardsled. Så det blir troligen Choco Lozano som lirar på topp understödd av Adrian Embarba.

I försvaret är Bruno Langa borta pga avstängning, men i våra ögon inget jätteavbräck då Chaves-lånet kan ersättas av minst lika bra Alejandro Pozo.

Sevilla i stigande form

Ett skadedrabbat Sevilla har hittat formen och inkasserade endast en förlust under Februari och det var 0-1 torsken mot Real Madrid. Kryssade borta mot Valencia, vann mot Vallecano (borta) och Atletico Madrid (hemma) och inledde Mars med seger hemma mot Real Sociedad med 3-2.

Har till skillnad mot Almeria en klassanfallare i Youssef En Nesyri. 9 mål på 22 matcher och var den avgörande faktorn både mot Vallecano och Sociedad. Får även åter Lucas Ocampos efter avstängning. Egna produkten Isaac Romero inte heller så tokig framåt och verkar trivas med En Nesyri som anfallspartner. Truppen är rätt bred och det behövs nu när det är många skador.

Juanlu Sanchez, Marcao, Joan Jordan, Marcos Acuna, Lucien Agoumé, Nemanja Gudelj, Jesus Navas, Erik Lamela, Mariano Diaz och Dodi Lukebakio är alla uppsatta på skadelistan men några av dem ska testas sent och kanske kan medverka eller i alla fall ta plats på bänken.

Trots alla skador så tycker vi ändå att Sevilla ska vara knapp favorit och då känns tvåa med insatsen tillbaka vid kryss som ett vettigt spel denna gång.

Rutinerade tränaren Quique Sanchez Flores vet vad som krävs och ska den här säsongen bara rädda kontraktet så snabbt som möjligt för att nästa säsong börja bygga för resan upp mot Europaplatserna, för det är där som Sevilla hör hemma. Har ett bra kvarvarande spelschema och hoppas redan ha säkrat spel i La Liga nästa säsong inför de avslutande omgångarna (Bilbao och Barcelona).

Spelet sitter om Sevilla vinner, blir det oavgjort är det pengarna tillbaka och om Almeria tar sin första vinst för säsongen så förloras insatsen.
This is the stats tab
This is the post tip