Tisdagsfest på Cypern när Ajax gästar Apoel Nicosia.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

Första mötet av två här. Ajax vet vi vad vi får av i stort sett i varje läge i varje match: En offensiv approach med hög ambition i det egna spelet. Apoel vet att deras chans i det här dubbelmötet är att få med sig ett bra resultat i hemmamatchen. Så jag tror det här kan bli hyggligt trevligt.

Skrev följande om Ajax för någon vecka sedan:
"Farhågorna om att fjolårets CL-succé skulle köpas sönder totalt besannades bara delvis:
de Ligt såldes till Juventus medan Barcelona norpade de Jong. Två tunga tapp av nyckelspelare från i fjol såklart, men samtidigt finns flera andra kvar: Tadic, van de Beek, Ziyech, Blind, Veltman m.fl. Kanske inte blir CL-semi även i år, men känslan är att laget fortfarande är starkt."

Frågan är om inte mittbackstappet av de Ligt är det som verkligen känns. Holländarna släppte nämligen in två mål i bägge matcherna mot Paok i förra rundan. Har också inlett ligaspelet med att släppa in mål i två av tre matcher. Har också sett rätt så virrigt ut och känslan är att motståndarna inte behöver ha särskilt många anfall för att komma till vassa lägen.
Apoel har ett par vassa spelare och är nomalt sett hemmastarka - så de bör få sina chanser att näta.

Apoel krånglade sig vidare hit. Låg länge och väl under med 2-0 på hemmaplan, men lyckades få in en sen reducering. Det visade sig bli avgörande i och med att laget vann med 2-0 borta. Bägge matcherna var rätt öppna och jämna. Linus Hallenius fick hoppa in i båda matcherna. Borde vara chanslösa över två matcher mot Ajax och jag har svårt att se laget vara bra nog för att hålla nollan. Såg relativt virriga ut mot Qarabag, framför allt hemma.

Bör som sagt dock få ett par målchanser att hitta ett viktigt mål framåt mot ett Ajaxförsvar som ser klent ut.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip